2024. április 18., csütörtök

Autómentes nap Magyarkanizsán

Tizennyolc kerékpár talált gazdára

A magyarkanizsai önkormányzat szervezésében már hagyományos rendezvénnyé vált az autómentes nap méltó megtartása. Ezúttal a gyógyfürdő adott otthont a rendezvénynek, ahol a község általános és középiskolásai jelentek meg a pedagógusokkal. Szívmelengető volt ennyi gyereket egy helyen látni, főleg, hogy még érdeklődőek is voltak. Látszott ez abból is, hogy az elsősegélynyújtási és a rendőri elődadást is kíváncsian nézték végig. Az önkormányzat szakmunkatársa, Bagány Ágnes a helyszínen elmondta, hogy nagyon fontosnak tartják felhívni a figyelmet az autómentes közlekedésre, amikor az kivitelezhető. Ő maga is gyakran kerékpározik, amikor teheti, mert a környezetünk megóvása és saját egészségünk megőrzése is egyaránt fontos.

A magyarkanizsai általános iskolába is került bicaj (Fotó: Puskás Károly)

A magyarkanizsai általános iskolába is került bicaj (Fotó: Puskás Károly)

– A mobilitás hete alkalmából szervezett esemény a községünk egyik kiemelt rendezvénye, melybe minden évben bekapcsolódnak a község iskolái. Nagyon népszerű ez a rendezvény, a gyerekek jól érzik itt magukat és egyúttal tanulnak is. A mozgás nagyon fontos a gyermekek számára és ezzel is próbáljuk ösztönözni őket, hogy ne az autót részesítsék előnyben minden alkalommal. Ilyenkor az is többször elhangzik, hogy iskolába gyalog, vagy biciklivel menjenek ott, ahol adottak a körülmények – mondta Bagány Ágnes, aki a továbbiakban hangsúlyozta, hogy Magyarkanizsa családbarát önkormányzatként fontosnak tartja a mobilitás hetét. – A mozgásközpontúság, illetve a fenntartható városok közlekedésének megoldása fontos ilyen szempontból.

Puskás Károly felvétele

Puskás Károly felvétele

Az előadások után következett a fénypont, amikor kisorsolták azt a 18 vadonatúj kerékpárt, amit az önkormányzat vásárolt és a tisztségviselők adtak át a szerencsés nyerteseknek, akik között legtöbben horgosiak voltak. Ezt követően a gyerekeknek alkalmuk volt a helyszínen még egy nagyot játszani, mozogni, ami lehet, hogy egyeseknek az újdonság erejével hatott, mivel minden bizonnyal vannak olyan községbeli gyerekek, távolabbról érkezők, akik még nem jártak a Gyógyfürdőben.