2022. december 6., kedd
SZABADKAI SPORTHÍREK

Harmadik hely Párkányban

A Spartacus súlyemelői csapatban a 3. helyet szerezték meg a felvidéki Párkányban a Miloš Zelinka-emlékversenyen. Egyéniben a 17 éven aluliak között Mihajlo Šijak 235 kg-mal (110 + 125) a 2., a felnőtteknél pedig Vukov Marin 170 kg-mal (80 + 90) a 3. helyen végzett. A 23 éven aluliak között Ördög Iván 149 kg-mal a 10. helyen zárta a versenyt.

Megszerezte első pontját a Spartacus futsalcsapata a II. ligában. A kék-fehérek a hétvégén Blace városában vendégszerepeltek, és 5:5-ös döntetlent játszottak a Jastrebac együttesével.

A férfi kézilabda Szuper B liga első fordulójában a Spartacus és a Verbász mérkőzése 28:28-as döntetlennel ért véget. A többi eredmény: Sinđelić–Szivác 69 33:31, Ub–Kolubara 25:23, Apatin–Hercegovac 24:28, Inđija–Crvenka 40:40, Smederevo–Lavovi 34:31.

A Spartacus férfi kosárlabdázói megnyerték az eszéki nemzetközi tornát, miután a döntőben 87:66 arányú győzelmet arattak a házigazda Vrijednosnice együttese felett. Az elődöntőben a szabadkai csapat a tuzlai Slobodát győzte le 113:91 arányban.

A lajkovaci Železničar győzelmével ért véget a 10. Josip Marković női röplabda-emléktorna. Az elődöntőben a lajkovaci együttes 3:0-s győzelmet aratott a Novi Sad felett, míg a másik ágon az obrenovaci TENT nagy csatában 3:2-es győzelmet aratott a nyáron alapos átalakuláson átesett Spartacus felett. A bronzmérkőzésen a Kék Galambok a Novi Sad ellen is 3:2 arányban maradtak alul, a Železničar pedig a döntőben 3:0 arányban jobbnak bizonyult a TENT csapatánál. A torna legjobb sáncolójának a szabadkai, de a Novi Sadot erősítő Vasja Filipović bizonyult, a legjobb liberó Kristina Stanković a hazaiak soraiból, a legjobb feladónak a szintén szabadkai, de a TENT-ben röplabdázó Nina Mandovićot választották, a torna MVP-játékosa címet pedig Aleksandra Uzelac (Železničar) érdemelte ki.

A Spartacus női röplabda-együttese a Josip Marković-emlékversenyen (Bálint Zsolt felvétele)
A Spartacus női röplabda-együttese a Josip Marković-emlékversenyen (Bálint Zsolt felvétele)

A Spartacus cselgáncsozói három érmet nyertek Belgrádban a Tamiš trófeája elnevezésű nemzetközi versenyen, amelyen hetven bosznia-hercegovinai, horvát, német, román, magyar, bolgár, görög, montenegrói és északmacedón egyesület több mint 700 versenyzője vett részt. A legelőkelőbb helyezést Relja Žagar érte el, aki a 2. helyen végzett, míg Jovana Bogić és Luka Milić a dobogó harmadik fokára állhattak fel. Milan Bogić, a Spartacus edzője Lengyelországban a veterán-világbajnokságon lépett tatamira, ahol az M5-ös kategóriában, a 90 kilogrammosok mezőnyében az 5. helyen végzett.

Szabadkán véget ért a 40. Ifjúsági Aranykesztyű elnevezésű nemzetközi ökölvívótorna, melyen négy kontinens 21 országának 190 versenyzője lépett ringbe. A szerb versenyzők összesen négy érmet nyertek a versenyen: Sara Ćirković 50 kg-ban aranyérmet nyert, Dragana Jovanović 52 kg-ban ezüstérmet szerzett, Lazar Lazarević és a szabadkai Marko Pižurica (86 kg) pedig a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A Vajdasági Ifjúsági Aranykesztyűt a nők mezőnyében a fent említett Ćirković, a férfiaknál pedig az ukrán Jamal Kulijev (86 kg) érdemelte ki.

A Spartacus atlétái Mitrovicán léptek pályára, ahol hideg, esős időben rendezték meg a szerbiai kupaversenyt a pionírok és az idősebb pionírok számára. A legjobb eredményt Elena Puškar érte el, aki 800 méteren 2:30,68-as idővel a 4. helyen végzett. Višnja Vilov 300 méteren (43,86) az 5., távolugrásban (514 cm) pedig a 7. helyen végzett. A Jovanović, Bašić Palković, Puškar, Vilov alkotta szabadkai váltó (100 + 200 + 300 + 400 méter) a 10. helyen ért célba. A pionírok a harminc csapat között 26 ponttal a 14. helyen végeztek. Az idősebb pionírok között Aleksa Stanković révén egyetlen Spartacus-versenyző szerepelt, aki diszkoszvetésben (28,87 m) a 6., súlylökésben (11,78 m) a 8., gerelyhajításban (25 m) pedig a 9. helyen fejezte be a versenyt. A 28 egyesület között a 16 pontos Spartacus a 18. helyet szerezte meg az idősebb pionírok között.