2024. március 28., csütörtök

Magyar szálloda Újvidék szívében

108 millió dináros beruházás valósult meg

Az eseményről készült fotógalériánkat ITT nézheti meg.

A Prosperitati Alapítvány idegenforgalmi támogatásrendszerének keretében átadták ma délelőtt Újvidéken a Hotel Queen szállodát.

Juhász Bálint, a Prosperitati ügyvezetője az idegenforgalmi projektumok megvalósulásának első lépéseként határozta meg az ünnepélyes keretek között történt szállodaavatót. 

Magyar Levente külgazdasági és külügyminisztériumi miniszterhelyettes arról beszélt a helyszínen, hogy az Európában tapasztalható válság ellenére is folytatódnak majd az anyaországgal közösen megvalósított projektumok, nem tervezi a magyar kormány „behúzni a kéziféket", hisznek az elképzelések kivitelezésének sikerében. Elismerően szólt arról a nagy családi erőfeszítésről, amely e projekt létrehozása mögött áll.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke úgy fogalmazott, eleve dübörgő sikerességre ítéltetett ez a vállalkozás, egy jelentős eredménynek számít az, hogy magyar szálloda nyílhatott meg Újvidék központjában.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Nagy Sándor tulajdonos idősebb lányának, Veronikának mondott köszönetet az elképzelésért és a kivitelezés érdekében megtett munkájáért. Két év kemény munka áll a Hotel Queen megnyitása mögött, fogalmazott.

A Prosperitati Alapítvány 43 millió dinár vissza nem térítendő támogatással járult hozzá a kivitelezéshez, a többit pedig a ProCredit Bank hiteléből és tőkeerős cégek támogatásából teremtették elő.

A szálloda a Katolikus Porta mellett, a Njegoš utca 2. alatt található.