2024. április 25., csütörtök

Györe kiesett Metzben

Györe László nem vágott vissza a svájci veterán Stan Wawrinkának a tavasszal Rómában elszenvedett vereségért. A háromszoros Grand Slam-győztes mindössze 74 perc alatt múlta felül a zentai teniszezőt, aki az első játszmában 4:5-nél veszítette el az adogatást, a másodikban pedig ledolgozta a hátrányt, majd a következő adogatójátékban ismét alulmaradt.

Ugyanott két magyar győzött a selejtező rajtján, és a tábláért mérkőzhetett. Piros Zsombor éppen Wawrinka ellenfele lesz, míg Fucsovics Márton a francia Grégoire Barrère-rel vív meg.

Mivel Spanyolország válogatottja Valenciában legyőzte Dél-Koreát, Szerbia nem jutott be a Davis-kupa negyeddöntőjébe. November 22-étől Málagában tartják meg a zárószakaszt. A negyeddöntőben Olaszország–USA, Németország–Kanada, Ausztrália–Hollandia és Spanyolország–Horvátország lesz a párosítás.

Meglepetéssel ért véget a két múlt heti WTA-torna. Portorožban a cseh Kateřina Siniaková felülmúlta a wimbledoni bajnok Jelena Ribakinát, Csennaiban pedig a 17 éves, szintén cseh Linda Fruhvirtová első WTA-trófeáját szerezte, és 56 helyet javítva 74. a ranglistán. Bukarestben Jani Réka volt döntős, és a 104. helyen a legjobbját jegyzi.

Davis-kupa, világdöntő, 3. forduló, A csoport: Olaszország–Svédország 2:1. B csoport: Spanyolország–Dél-Korea 3:0. C csoport: Németország–Ausztrália 2:1. D csoport: Nagy-Britannia–Kazahsztán 2:1.

METZ. – Az ATP-torna selejtezőjének 1. fordulójában: Wawrinka–Györe 6:4, 6:3, Fucsovics–Mayot 6:4, 6:4, Piros–Nardi 4:6, 7:5, 6:2.
PORTOROŽ. – A WTA-torna döntőjében: Siniaková–Ribakina 6:7, 7:6, 6:4.
CSENNAI. – A WTA-torna döntőjében: L. Fruhvirtová–Linette 4:6, 6:3, 6:4.
BUKAREST. – A 125-ös WTA-torna döntőjében: Begu–Jani 6:3, 6:3.