2024. április 20., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Elkésett a hajrával az Atléti

Vasárnap késő este megrendezték a spanyol élvonal idei első madridi rangadóját, amelyen a Real zsebelte be a három pontot, igaz, korántsem tudott az Altético fölé nőni a mezőnyjáték terén. A vezetést a Blancóknak Rodrygo szerezte meg, aki Thouameni tökéletes kiugratását küldte a felső léc alá (18.), Valverde pedig egy kapufáról kivágódó labdára lecsapva közelről volt eredményes (0:2, 36.). A komoly ellenállást mutató, sőt gyakran irányító szerepet felvállaló Atléti veszélyesen tudott előremenni, de amikor Hermoso szöglet utáni fejese (83.) meghozta a reményt, már nem maradt elég idő a házigazda számára, hogy pontot is mentsen.

Franciaországban a PSG minimális arányban győzött a Lyon vendégeként, a sorsdöntő gólt Neymar passzából Messi szerezte. Az argentin egy mutatóban megelőzte örök riválisát, a jelenleg Manchester Unitedben játszó Cristiano Ronaldót. Nevezetesen a Lyonnak rúgott góllal 672-re növelte a nem tizenegyesből szerzett találatai számát, míg a büntetők nélküli mérlegét tekintve a portugál sztár 671 gólt számlál. A statisztikák szerint Messi 980 mérkőzésén jutott el 672-ig, míg Ronaldo 1130 fellépésén vette be eggyel kevesebbszer az ellenfelek kapuját.

Eredmények, francia bajnokság, a 8. fordulóban: Nantes–Lens 0:0, Lyon–PSG 0:1. Az élcsoport: PSG 22, Marseille 20, Lorient 19 pont stb. Német bajnokság, a 7. fordulóban: Bochum–Köln 1:1, Hoffenheim–Freiburg 0:0. Az élcsoport: Union 17, Borussia (D) 15, Freiburg 14 pont stb. Olasz bajnokság, a 7. fordulóban: Roma–Atalanta 0:1, Milan–Napoli 1:2. Az élcsoport: Napoli és Atalanta 17, Udinese 16 pont stb. Spanyol bajnokság, a 6. fordulóban: Betis–Girona 2:1, Real Sociedad–Espanyol 2:1, Atlético Madrid–Real Madrid 1:2. Az élcsoport: Real Madrid 18, Barcelona 16, Betis 15 pont stb.

Verratti megsérült

Vádlisérülés miatt kérdésessé vált a játéka a soron következő Nemzetek Ligája-mérkőzéseken Marco Verrattinak, a PSG olasz labdarúgójának. A középpályást vasárnap, a Lyon elleni bajnoki 64. percében le kellett cserélni, tegnap vizsgálatok vártak rá. A PSG vezetőedzője, Christophe Galtier azt mondta, a játékos rúgást kapott a vádlijára, elég nagyot.

Az Európa-bajnok olaszok pénteken Milánóban fogadják az angolokat, majd három nappal később Budapesten, a Puskás Arénában a jelenleg éllovas magyarok vendégei lesznek a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában.

Olasz edzője lesz a Brightonnak

Az olasz Roberto De Zerbi lesz az angol bajnokságban szereplő Brighton vezetőedzője. A klub vasárnap este jelentette be, hogy négy évre szóló szerződést kötött a szakemberrel, akinek még meg kell kapnia a szükséges munkavállalási papírokat. A 43 éves tréner hazájában a Sassuolo edzőjeként szerzett nevet magának, két egymást követő idényben is a nyolcadik volt az együttessel, majd az ukrán Sahtar irányítását vette át, de a háború miatt idő előtt távozott a klubtól. A Brighton hat mérkőzéssel a háta mögött a negyedik a Premier League-ben, korábbi vezetőedzőjét, Graham Pottert másfél hete engedte el a Chelsea-hez a klubvezetőség.

Egy év után veszített bajnokit a Celtic

A címvédő és listavezető Celtic 364 nap után veszített ismét a skót bajnokságban. A glasgow-i csapat vasárnap 2:0-ra kapott ki a St. Mirren otthonában, ennek ellenére két ponttal vezet a tabellán a második helyezett Rangers előtt. A Bajnokok Ligája-csoportkörös Celtic ezt megelőzően legutóbb tavaly szeptember 19-én a Livingston otthonában veszített bajnoki találkozót.