2024. április 25., csütörtök

A Péterváradi várból az Olimpiára

Újvidék a sport és a kerékpározók városa, ezt a ténykettőst igyekszik kihasználni az önkormányzat, számtalan módon igyekszik népszerűsíteni a kétkerekű közlekedést. Ognjen Cvjetićanin, a városi tanács sport- és ifjúságügyi kérdésekkel megbízott tagja a hétvégén a Péterváradi várban megnyitotta az 5. Fortress Bike Fest elnevezésű hegyikerékpár-versenyt.

A nemzetközi jellegű futam egyben a 2024-es, párizsi olimpiai játékok selejtezője volt, Szerbia és a régió legügyesebb kerékpárosai gyűltek össze, de eljöttek messzebbről, svájci, olasz, belga és norvég versenyzők is. Az önkormányzati politikus az eseményt büszkeségként élte meg, büszke, hogy épp Újvidékre esett a választás az olimpiai kvalifikációs futam megszervezésekor.

– Városunk sok mindenben egyedülálló, így a nemzetközi sportesemények terén is igen fontos szerepet tölt be – véli Cvjetićanin.

Megígérte, hogy az önkormányzat – akárcsak mostanáig – a jövőben is támogatni fog minden olyan lépést, amelyek hozzájárulnak a város sportvonalának fejlesztéséhez. Továbbra is ösztönözni fogják fiataljainkat a mozgásra, a sportot, mint értéket fogják propagálni a jövőben is.