2024. március 29., péntek

Újvidéki témákról a Levéltárban

Szombaton kalandozásról, horgászatról volt szó

A Halpiac közelében, a Vajdasági Levéltárban (Žarko Vasiljević utca 2/a) szombatonként tartják meg a Szombati beszélgetések a levéltárban című sorozat találkozásait. Az érdeklődőket délelőtt 10 órakor várják, a sorozatot úgy képzelték el a Heror Media Pont ügynökségben, hogy az a szombati, piaci bevásárlás részét képezze.

A múlt szombati társalgás is a harmadik, őszi időszaknak a része volt, vendégként Jovan Stojanović Cope rádiós műsorvezetőt, hobbi horgászt és Miroslav Farkaš újságíró, dokumentumfilm-készítőt hívták meg.

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

A hangulat ezúttal is kiváló volt, hiszen ismét olyan emberek jelentek meg, akik Újvidéket és annak sorsát a szívükön hordják, gondolkodásmódjuk, értékrendszerük nagyon hasonló, úgyhogy akármiről is témáznak, a beszélgetés „rezgésszáma” mindig egyforma.

A Szombati beszélgetéseket 2020 szeptembere óta szervezik meg azzal a céllal, hogy a polgároknak színvonalas időtöltést biztosítsanak a piaci nagy bevásárlás előtt vagy után. Azok, akik nem voltak ott szombaton, de szeretnék meghallgatni az elhangzottakat, a Facebookon megtalálják az esemény podcast felvételére irányító linket.