2024. április 19., péntek
DAVIS-KUPA

Györe nyert, de Szerbia kiesett

A kosarazókhoz, a vízilabdázókhoz és a röplabdázókhoz hasonlóan a Davis-kupában Szerbia teniszezői sem jutottak be a negyeddöntőbe. A csoport utolsó meccsén ugyan legyőzték Kanadát, de a három egyformán 2:1-es győzelmi aránnyal végzett válogatott között – előző napon ugyanis Kanada váratlanul verte a spanyolokat, Carlos Alcaraz pedig világelsőként Félix Auger-Aliassime ellen elveszítette első meccsét – az döntött a spanyolok és a kanadaiak javára, hogy Szerbia a rajton 3:0-ra veszített Spanyolország ellen. A fenti ugyan még nem végleges, volt rá elméleti lehetőség, hogy a spanyolok mégis kiessenek, amihez az este a vereségük kellett a sereghajtó Dél-Korea ellen. A Kanada elleni zárómeccsen Györe László gyors győzelmet aratott az alig ismert Gabriel Diallo felett, Kecmanovićnak túl erős volt Auger-Aliassime, majd a Kecmanović, Krajinović szerb páros döntött.

Jelenet a kanadai–szerb páros viadalról (Fotó: Beta/AP)

Jelenet a kanadai–szerb páros viadalról (Fotó: Beta/AP)

Szerbia színeiben e héten csak Györe lép fel. A zentai teniszező a francia Metz selejtezőjében a peches első kiemelt, hisz az este ellenfele a háromszoros Grand Slam-bajnok svájci veterán Stan Wawrinka volt, akinek esetleg visszavághatott a tavaszi római szoros vereségért. Ugyanott két magyar, Fucsovics Márton és Piros Zsombor is versenyben lesz a tábláért. E két teniszező harcolta ki a magyar válogatottnak az ukránok feletti győzelemmel a Davis-kupa világdöntője selejtezőjének jövő márciusi játékjogát.

Magyar szemszögből a budapesti 125-ös WTA-torna lesz érdekes, hisz ott van a táblán az ország nyolc legjobbja.

Davis-kupa, 16-os döntő, A csoport: Olaszország–Argentína 2:1, Horvátország–Argentína 3:0. B csoport: Kanada–Spanyolország 2:1, Szerbia–Kanada 2:1 (Györe–Diallo 6:2, 6:2, Kecmanović–Auger-Aliassime 3:6, 4:6, Kecmanović, Krajinović–Galarneau, Pospisil 2:1 – feladás). C csoport: Németország–Belgium 2:1, Franciaország–Belgium 2:1. D csoport: Hollandia–Nagy-Britannia 2:1, Hollandia–USA 2:1. Világcsoport I.: Ukrajna–Magyarország 1:3 (Beloborodko/Manafov–Fajta/Marozsán 7:6, 6:4, Beloborodko–Fucsovics 2:6, 5:7).

PORTOROŽ. – A WTA-torna negyeddöntőjében: Ribakina–Curenko – közdelem nélkül, Bogdan–Haddad 6:1, 1:6, 7:5, Friedsam–Parry 1:6, 7:6, 6:3, Siniaková–Paolini 6:2, 3:6, 7:6. Elődöntő: Ribakina–Bogdan 6:1, 6:1, Siniaková–Friedsam 6:1, 7:5.
CSENNAI. – A WTA-torna negyedöntőjében: Podoroska–Bouchard 1:6, 6:4, 6:2, Linette–Marino 7:6, 6:3, Swan–Hibino 6:3, 3:6, 6:3, Fruhvirtová–Gracseva 6:4, 6:3. Elődöntő: Fruhvirtová–Podoroska 5:7, 6:2, 6:4, Linette–Swan 3:0 – feladás.