2024. április 16., kedd

Hússzal verték meg a Fradit

Sohasem szenvedett még akkora különbséggel vereséget a Ferencváros női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában, mint tegnap a Bietigheim vendégeként, a német bajnok ugyanis 40:20-as eredménnyel száguldott keresztül a magyar csapaton. Az FTC olykor a helyzetek kialakításával is problémákba ütközött, ellenben a németek szinte hibátlanul játszottak. A Bietigheim rendkívüli sorozatot fut, hiszen tavaly március óta minden mérkőzését megnyerte, köztük az Európa-ligát is. Helyzetüket a kapuban 53 százalékkal védő Szikora Melinda is javította, aki korábban a Ferencváros játékosa is volt – a meccs legjobbjának is őt választották, dacára annak, hogy az utolsó negyedórára ujjsérülés miatt lecserélték.

A Győr is hasonló különbséggel győzött a Kastamonu ellen, ami már egy jóval kiszámíthatóbb eredmény volt. A török bajnok erősen kezdett, és még vezetett is 12:11-nél, ám a házigazdák ekkor belendültek, és a végéig fölényes, 19 gólos különbséget alakítottak ki. A meccs legdrámaibb pillanata akkor jött el, amikor egy létszámfölényes támadás után Yaren Berfe Göker a kapuba visszafutva fejjel a kapufának ütközött, és perceken át a pályán ápolták.

Eredmények, A csoport: Bietigheim–Ferencváros 40:20, Krim–Vipers 21:27, Brest–Bukarest (C) 26:33, Odense–Most 41:22. A sorrend: Bietigheim, Vipers és Bukarest (C) 4 pont stb. B csoport: Budućnost–Esbjerg 23:28, Storhamar–Zagreb 37:13, Bukarest (R)–Metz 32:32, Győr–Kastamonu 44:25. A sorrend: Győr 4, Metz és Bukarest (R) 3 pont stb.