2024. április 19., péntek

Bemelegítés Csókán

Szerbia legjobb női asztaliteniszcsapata tette tiszteletét a csókai klub otthonában, ahol a III. Király Ilona-emlékverseny kiemelt meghívottja volt a felnőtt országos bajnok. A Novi Sad és a házigazdák mellett Magyarországról a Soltvadkert, valamint a kishegyesi Dombos visszalépése után az utánpótlás-nevelésben kiemelkedő dél-bánáti csapat, a román anyanyelvű játékosokra alapozó Rapid Nikolinci alkotta a minitorna négy résztvevőjét. A Novi Sad és a Soltvadkert mindkét ellenfélen túljutva egymással csapott össze a végső győzelemért, amit a papírformát igazolva 3:0-s összesítéssel az újvidékiek nyertek meg, noha a szettek többségét mindhárom összecsapás során szorossá tette a rivális.

Bár edzőmérkőzésekként tekintettek a tornára, a Novi Sad mégsem vette félvállról a csókai vendégszereplést, hiszen alapfelállásával érkezett, Makszuti Anettával, Bezeg Rékával és Tijana Jokićtyal. A csapat néhány hete kvalifikálta magát Európa tizenkét legjobbja közé, a hétvégi sorsoláson pedig megkapták következő ellenfeleiket a Bajnokok Ligájában a francia Metz és a cseh Hodonín képében.

„Tavaly is pont játszhattunk e két csapat ellen a BL-ben, így nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük. Örülök, hogy sikerült továbbjutnunk az első szakaszon, és hogy ilyen szinten játszhatunk” – mondta Makszuti Anetta, akire ebben a szezonban rendkívül sűrű menetrend vár, hiszen három csapat színeit is képviselni fogja.

„Ez már a huszadik év, hogy játszok, hiszen hat-hét éves koromban elkezdtem. Mindennap két edzésünk van, és annyira az életem részévé vált, hogy egész nap ez jár a fejemben. Az újvidéki csapat mellett játszok Magyarországon a Budaörsnek, akikkel az előző szezonban szintén megnyertük a bajnokságot, idén pedig, úgy tűnik, Görögországba is leigazoltam.”

Ez az „úgy tűnik” nem hangzott valami meggyőzően, így Anetta beavatott minket a sejtelmes részletekbe. „A Florinaszról, a bajnokcsapatról van szó. Még nem találkoztam velük, de biztosan hallottak rólam valahonnan, mert egyszer csak kaptam egy üzenetet a Facebookon a klub edzőjétől, és ebben ajánlotta fel az együttműködést. Én pedig úgy vagyok vele, hogy minden kínálkozó lehetőséget ki kell használni. Egyelőre még nem sokat tudok az ottani viszonyokról, de vannak jó csapatok a görög bajnokságban is. Nehéz lesz összeegyeztetni, mert egyes hétvégéken ütköznek a programok, de úgy néz ki, hogy a mérkőzések nagy részére el tudok majd jutni. Előnyösnek tartom, hogy több helyen, többféle ellenféllel játszok, ami legalább kirángat a monoton edzésmunkából” – fejtette ki a játékos.