2024. április 26., péntek

Szambó Európa-bajnokság a SPENS-en

A Vajdasági Sport- és Üzletközpont (SPENS) nagycsarnokában a napokban kezdődött meg a Szambó Európa-bajnokság, amelyet a fiatalabb juniorok, a juniorok és szeniorok kategóriájában tartanak meg. Az ünnepélyes eseményen jelen volt többek között Ognjen Cvjetićanin, a városi önkormányzat sport- és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja is, aki Szergej Jeliszejevvel, az Európai Szambó Szövetség elnökével, valamint Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkárral együtt nyitotta meg a rangos tornát.

Ognjen Cvjetićanin ez alkalommal elmondta, hogy megtiszteltetés a város számára az, hogy egy ilyen jeles esemény házigazdája lehet, majd hozzátette, hogy Újvidék több alkalommal is bizonyította már azt, hogy sikeresen tudja vállalni az ilyenfajta felelősséget.

– A sport valóban egy olyan terület, amelybe be kell fektetnünk! Ilyen módon ösztönözzük a fiatalokat arra, hogy sportoljanak, akár profi szinten, akár csak kedvtelésből. Igyekszünk erre a célra megteremteni a legjobb feltételeket. A SPENS épülete jelenleg az európai szambó központja, számos országból jöttek fiatal sportolók, sok szerencsét kívánok nekik! Győzelemnek számít az is, ha megtanulnak veszíteni, nemcsak a sportban, hanem az életben is. Köszönetet mondok a szervezőknek, a város mindig megbízható partner lesz a sportesemények szervezésében, bármilyen szintről is legyen szó – ígérte Cvjetićanin.

A vasárnapig tartó eseményen 422 sportoló vesz részt 25 országból.