2024. április 19., péntek

Közösségmozgatás fesztiválhangulatban

Közösségünk megmozgatásának fontosságára hívta fel a figyelmet Ternovácz István, a Magyar Nemzeti Tanács Tagja, amikor csütörtökön megnyitotta a XXIV. Dél-bácskai Tökfesztivált Temerinben. Emlékeztetett arra, hogy 24 évvel ezelőtt, amikor ezt a rendezvényt először megtartották, háborús évek jártak, kijárási tilalom keserítette meg a mindennapokat. A fesztivált megálmodó Kertbarátkör terménybemutató rendezvénye viszont hatalmas sikert aratott.

(Fotó: Garbac Sarolta felvétele)

(Fotó: Garbac Sarolta felvétele)

– Megmozgattunk az embereket – emlékezett vissza Ternovácz, aki akkor elnöki tisztséget töltött be az egyesületben. – Azóta is a közösségformáló erejét tartom a Kertbarátkör legfőbb erényének – tette hozzá.

A színes eseménysorozat – amelyre keddi számunkban képriport formájában még egyszer visszatekintünk majd – látogatói fellapozhatták napilapunk legfrissebb kiadványit, a Magyar Szó nagy sikerrel mutatkozott be, lapunk sajtótermékei iránt a vártnál is nagyobb volt az érdeklődés. Pultunknál Péter Edit, lapunk terjesztőosztályának a munkatársa és Magyar Melinda beszélgettek a látogatókkal.