2024. április 18., csütörtök

Ünneplő tömeg fogadta Nagy Szebasztiánt

Magyarkanizsán ovációval várták a világbajnok birkózót

Ünneplő tömeg várta itthon, Magyarkanizsán a világbajnok birkózót, Nagy Szebasztiánt. A városháza előtt összesereglettek a szurkolók, még olyanok is, akiknek semmi közük a sporthoz, most mégis mindenki egyaránt büszke a világsikert elért magyarkanizsai fiatalemberre.

Méltán büszkék, hiszen Magyarkanizsa legnagyobb sporttörténelmi sikerét érte el. Nagy Szebasztián aranyérmet szerzett a belgrádi felnőttbirkózó-világbajnokságon. A Szerbia színeiben versenyző sportoló a grúz Leri Abuladzét győzte le a döntőben. 3:1-es végeredménnyel a 63 kilogrammos súlycsoportban ért el első helyezést. Ez óriási eredmény, mellyel nemcsak hogy a város, a község, hanem még az ország sem büszkélkedhetett eddig, az elképesztő eredmény sok befektetett munkával járt, amiben oroszlánrésze van a birkózóakadémiának is, ami Szebasztián eredményével talán még híresebb lesz. Az ováció, a gratulációk, a dedikálás után a világbajnok el is mesélte az élményeit, és mint mondta, még most sem fogta fel, hogy mekkora sikert ért el.

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

– Nagyon nagy kihívást jelentett a verseny előtti felkészülés. Köszönöm mindazoknak, akik támogattak, sokan voltak. Nehéz volt, de csak az járt a fejemben, hogy az itthoniak előtt világbajnok lehetek. Vasárnap négy meccs volt, majd a döntő kivárása okozott gondot, lassan telt az idő, de csak arra tudtam gondolni, hogy nyerni fogok! A magyarkanizsai fogadtatást hálásan köszönöm, azt hiszem, ez az életem legszebb napja!

A birkózóakadémia ügyvezetője, Bálint Zoltán is örömének adott hangot, és elmondta:

– Hatalmas eredmény ez, ami egyúttal hatalmas felelősséget is ró a birkózószövetségre, de bízunk benne, hogy ez a birkózóklubok tömegességének növekedését is jelenti. Történelmi esemény szemtanúi lehettünk és részesei vagyunk.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere is gratulált a világbajnoknak, és a tiszteletére rendezett fogadás után elmondta, hogy büszkeséggel tölti el őt személy szerint is, de Szebasztián sikere az egész közösség sikere is:

– Olyan iránymutatás ez a fiatal generációknak, amit követve erőt meríthetnek, és elhihetik, hogy világszintű eredmények is elérhetőek attól függetlenül, hogy kis közösségből indul el valaki. Kiváló példa a most világbajnoki címet megszerző Nagy Szebasztián, akikre mindannyian büszkék vagyunk, és mindazokra az emberekre és a megteremtett körülményekre, melyek hozzásegítették a cím megszerzéséhez.