2024. április 16., kedd

Szántó, legelő és kaszáló vehető bérbe

Magyarkanizsa község meghirdette az állami földek bérbeadását

Szeptember 12-étől 21-éig lehet jelentkezni az állami földek bérbevételére Magyarkanizsán. A községi földek állami tulajdonból kerülhetnek bérlésre magánszemélyekhez, akik tizenöt évre bérelhetik ki az adott területeket. Összesen másfél ezer hektár állami földről van szó. Vass Zoltán, a magyarkanizsai községi tanács mezőgazdasággal megbízott tagja adott részletes tájékoztatást azzal kapcsolatban, hogy milyen területekről van szó, és ezek milyen feltételekkel bérelhetőek ki.

– A szóban forgó területek 709 bérbeadási egységre vannak tagolva, amelyekre várjuk a jelentkezőket. Felhívnám a figyelmet, hogy az érdeklődő bérlők minél előbb jelentkezzenek a magyarkanizsai városházán, a földszinti 14-es irodában, hisz az első kör hamarosan a végéhez ér, szeptember 21-én. Hogy sikeres legyen a jelentkezés, ahhoz időben el kell kezdeni a szükséges dokumentáció beszerzését. A mezőgazdasági osztályunk munkatársai minden segítséget megadnak, azt is megtudhatják, hogy milyen területek kerülnek bérbeadásra, milyen feltételekkel és hogyan lehet jelentkezni. Elsősorban legelőkről és kaszálókról van szó, valamint szántó is bérelhető. Martonos helyi közösség területén található a legtöbb kínált földterület, illetve még néhány a nagyobbak közül Horgos területén, de minden településen van bérelhető parcella – mondta Vass Zoltán.

A magyarkanizsai önkormányzat hivatalos honlapján, a www.kanjiza.rs címen is tájékozódni lehet a hirdetménnyel kapcsolatban, és személyesen is lehet érdeklődni a magyarkanizsai községi közigazgatási hivatal gazdasági és helyi gazdaságfejlesztési főosztályán.

Újdonság, hogy a mezőgazdasági minisztérium Földhivatala által kifejlesztett webalkalmazáson keresztül elektronikus úton is be lehet nyújtani a pályázatot. @sz=j