2024. április 24., szerda
EURÓPA- ÉS KONFERENCIA LIGA

Hercegségi pontokkal az élre

Kellemes meglepetéssel ért véget a Ferencváros monacói vendégszereplése az Európa-liga második fordulójában, hiszen a jósolt kemény próbatétel beigazolódott, a Fradi azonban három ponttal hagyta ott a pályát. Már Nguen les miatt elvett találata (20.) alkalmával érezni lehetett, hogy van mit keresnie az Üllői úti gárdának a hercegségben, a 79. percben pedig össze is jött a papírforma borulása: az addig minden monacói támadást kivédekező Ferencváros a jobb szélen tört előre, Traoré beadását Vécsei Bálint bombázta rá kapásból, és lövése szerencsésen megpattanva becsapta Nubel kapust, aki már csak a gólvonal mögül tudta kipiszkálni a játékszert. A H csoport másik meccsén a Crvena zvezda mezőny-, később pedig emberhátrányban kapott ki a Trabzonspor otthonában, így két kör után a magyar gárda az élen, a szerb pedig a kvartett sereghajtó pozíciójában helyezkedik el.

A Konferencia Ligában a Partizan másodszor is „ikszelt”, ezúttal a Nice ellen. A nizzaiak Bryan révén már a 2. perctől vezettek, a kiegyenlített találkozón Diabate egalizált (60.).

Eredmények, El, 2. forduló, A csoport: Bodø/Glimt–Zürich 2:1, az Arsenal–PSV mérkőzést elhalasztották. A sorrend: Bodø/Glimt 4, Arsenal (–1) 3, PSV (–1) 1, Zürich 0 pont. B csoport: Rennes–Fenerbahçe 2:2, Dinamo (K)–AEK Larnaca 0:1. A sorrend: Fenerbahçe és Rennes 4, AEK 3, Dinamo 0 pont. C csoport: Betis–Ludogorec 3:2, Roma–Helsinki 3:0. A sorrend: Betis 6, Ludogorec és Roma 3, Helsinki 0 pont. D csoport: Braga–Union 1:0, Royale–Malmö 3:2. A sorrend: Braga és Royale 6, Union és Malmö 0 pont. E csoport: Real Sociedad–Omonia 2:1, Sheriff–Manchester United 0:2. A sorrend: Real Sociedad 6, Manchester United és Sheriff 3, Omonia 0 pont. F csoport: Feyenoord–Graz 6:0, Midtjylland–Lazio 5:1. A sorrend: Feyenoord, Midtjylland, Lazio és Graz 3 pont. G csoport: Olimpiakosz–Freiburg 0:3, Qarabağ–Nantes 3:0. A sorrend: Freiburg 6, Qarabağ és Nantes 3, Olimpiakosz 0 pont. H csoport: Monaco–Ferencváros 0:1, Trabzonspor–Crvena zvezda 2:1. A sorrend: Ferencváros 6, Trabzonspor és Monaco 3, Crvena zvezda 0 pont. KL, 2. forduló, A csoport: Başakşehir–Fiorentina 3:0, Riga–Hearts 0:2. A sorrend: Başakşehir 6, Hearts 3, Riga és Fiorentina 1 pont. B csoport: Silkeborg–West Ham 2:3, Bukarest–Anderlecht 0:0. A sorrend: West Ham 6, Anderlecht 4, Bukarest 1, Silkeborg 0 pont. C csoport: Hapoel (BS)–Villarreal 1:2, Lech–Austria (B) 4:1. A sorrend: Villarreal 6, Lech 3, Hapoel és Austria 1 pont. D csoport: Köln–Slovácko 4:2, Partizan–Nice 1:1. A sorrend: Köln 4, Nice és Partizan 2, Slovácko 1 pont. E csoport: Alkmaar–Vaduz 4:1, Apollon–Dnyipro 1:3. A sorrend: Alkmaar 6, Dnyipro 3, Apollon és Vaduz 1 pont. F csoport: Gent–Shamrock 3:0, Djurgarden–Molde 3:2. A sorrend: Gent és Djurgarden 4, Molde és Shamrock 1 pont. G csoport: Slavia (P)–Balkani 3:2, Kolozsvár–Sivasspor 0:1. A sorrend: Slavia és Sivasspor 4, Kolozsvár és Balkani 1 pont. H csoport: Žalgiris–Basel 0:1, Pjunik–Slovan 2:0. A sorrend: Basel 6, Pjunik 3, Žalgiris és Slovan 1 pont.

NŐI U17-ES BAJNOKSÁG, ÉSZAKI CSOPORT

Értékes TSC-siker a rajton

Csütörtökön játszotta le első mérkőzését az újonnan megalakult országos serdülőbajnokságban a TSC csapata, amely szebben nem is kezdhette volna az idényt, a kék-fehérek U17-es felállítása ugyanis hátrányból felállva tudott nyerni az újvidéki Vojvodina otthonában. A magyarkanizsaiak góljait Vesić Milica és Rodić Elena személyében két olyan játékos szerezte, akik már bemutatkoztak a Tisza-partiak első csapatában is. 2017 óta a magyarkanizsaiak most tudták először legyőzni utánpótlás-mérkőzésen a Vojvodina együttesét.

Újvidék: Vojvodina–TSC Magyarkanizsa 1:4 (1:1)

Zvezda-pálya, 20 néző, vezette: Trninić (Futak). Góllövők: Vukašinović a 6., illetve Vesić a 32., a 43., Rodić a 63., a 76. percben.
Vojvodina: Milinić, Mijatović, Imperato (Bajkov), Jovanović I., Stijaković (Mitrović M.), Mitrović A., Mitić (Simović), Sranka, Cvijanović (Jovanović S.), Stanić (Radović), Vukašinović.
TSC: Ivanics, Juhász, Medić, Tiri (Ostojin), Cservenák Cs., Rodić, Radojčić (Savov), Đorđević, Vesić, Špicanović, Marijics.