2024. április 18., csütörtök
FÉRFI BL

Tavaly is így indult

Akárcsak egy évvel ezelőtt, idén is a PSG elleni győzelemmel kezdte a férfi BL szezonját a Veszprém. A csapatban több változás is történt a nyár során, egyelőre azonban az összeszokott nevek kimagasló teljesítménye eredményezte, hogy az első félidővel ellentétben a másodikban már nem nekik kellett futniuk az eredmény után. Az utolsó percekben meglévő 2-3 gólos előnyük ugyan végig fenntartotta a visszazárkózás reményét a franciákban, abban pedig, hogy ez nem sikerült, nagy szerepe volt a sorozatban három büntetőt is kivédő szerb Vladimir Cuparának, valamint a remekül összejátszó Omar Jahja és Rasmus Lauge párosának – utóbbi különösen a meccs második felében tűnt megállíthatatlannak, és összesen 11 gólig jutott.

Egy másik dán is kimagaslóan teljesített a BL nyitófordulója során, az éppen a PSG-ből az Aalborgba szerződő Mikkel Hansen a Celje ellen tízből tízszer betalált, ezzel 1000. BL-gólját is megszerezte – ő lett a negyedik játékos, akinek ez sikerült.

Eredmények, A csoport: Bukarest–Magdeburg 28:30, Veszprém–PSG 36:34, Wisła Płock–Porto 27:23. B csoport: Aalborg–Celje 36:32.