2024. április 23., kedd

Eredményekre alapozott tervek

Nem változtat eddigi kampánystratégiáján a Magyar Összefogás – Hamarosan bemutatják a választási programot

A múlt hétvégén összegyűltek a támogató aláírások a magyar nemzeti tanácsi választásokhoz szükséges listaállításhoz a Magyar Összefogás jelöltjei számára, így már hétfőn kihirdethette a listát a Köztársasági Választási Bizottság. A téma kapcsán lapunknak adott nyilatkozatában Fremond Árpád listavezető kijelentette, több mint ötezer aláírás összegyűlt mindössze négy óra alatt, ami fantasztikus eredménynek számít, amilyenre korábban nem volt példa.

– Mindez azt mutatja, hogy közösségünk tagjai támogatják a Vajdasági Magyar Szövetség politikáját és a Magyar Nemzeti Tanácsnak az elmúlt időszakban végzett tevékenységét is. Fontosnak érzik magát az intézményt. Fokmérője mindig egy adott politika sikerének az, hogy egy választáson mennyi szavazat gyűlik össze, s milyen gyorsan sikerül teljesíteni a szavazáson való indulásnak az előfeltételét, a támogató aláírások összegyűjtését. Ebben az esetben semmi panaszunk nem lehet az utóbbinak az eredménye kapcsán. Jó előjel tehát mindaz, ami a múlt hétvégén történt – fogalmazott Fremond.

Magáról a listáról szólva kifejtette, az azon szereplő jelölteknek a kétharmada a Vajdasági Magyar Szövetségnek a tagja, egyharmada pedig párton kívüli civil, nem tagja tehát a VMSZ-nek.

– Ezért nevezhetjük a listát Magyar Összefogásnak, hiszen nem csak a párthoz köthető személyek alkotják a listánkat, olyan jelöltek nevei találhatók meg azon, akik elkötelezettek a közösség iránt, folyamatosan tesznek annak boldogulása érdekében, ki-ki a maga foglalkozási területén. Olyan személyek, akiknek valóban szívügyük a közösségnek a megmaradása. Úgy látom, hogy egy meglehetősen jó csapat állt össze, s nagy megtiszteltetés ennek a csapatnak az élén lenni – húzta alá.

RITKASÁGNAK SZÁMÍTÓ PÉLDA

A kampány programterve hamarosan elkészül, erre alapozza majd a Magyar Összefogás a kampányát is.

– Nem változtatunk az eddig bevált gyakorlaton, a VMSZ az eddigiekben is úgy építette fel a politikai kampányait a választások előtt, hogy elszámolt mindazzal, amit az elmúlt időszakban megvalósított, s ezekre épültek rá aztán a következő periódusra vonatkozó tervek. Most sem lesz ez másképp, így szeretnénk most is cselekedni, a programunkat pedig eljuttatni mindenkihez. Fontos, hogy az egész közösség lássa a magyar nemzeti tanácsi választásoknak a fontosságát.

Mint mondta, valamennyien tudjuk, hogy az egész intézményrendszernek az élén áll a Magyar Nemzeti Tanács, mely a vajdasági magyarság kulturális autonómiájának, kisebbségi önkormányzatiságunknak a legfőbb szerve. A cél az, hogy minden szerep, amit eddig betöltött, meg tudjon maradni a jövőben is, tovább lehessen azokat fejleszteni, építeni.

Fremond Árpád (Molnár Edvárd felvétele)

Fremond Árpád (Molnár Edvárd felvétele)

BÁTRAN VALLJUK MAGUNKAT MAGYARNAK!

– A kampány során nem lehet megkerülni majd annak a tényét sem, hogy népszámlálás is zajlik október folyamán. A kettőt, természetesen, el kell választani egymástól, de az összeírásnál is figyelnünk kell majd arra, hogy egy nagyon határozott kampány részeként arra buzdítsunk minden magyart: bátran vallja meg nemzeti hovatartozását. Nem mindegy, hogy mennyien leszünk a népszámlálás eredményeiben, nem egy egyszerű számadatról van tehát szó – értékelte Fremond Árpád.

MEGISMÉTELNI A SIKERT

A következő hetekben, a programterv elkészülését követően, annak részletes bemutatása veszi át a főszerepet, különböző rendezvényeket szerveznek, amelyeken be tudnak majd mutatkozni a listán szereplő jelöltek, meglesznek tehát beszélgetőpartnerünk véleménye szerint azok a helyek és felületek, ahol a program részleteinek az ismertetése lehetségessé válik, s el tudnak a célkitűzések jutni a polgárokhoz. Az oktatás, a kultúra, a nyelvhasználati jogok, a tájékoztatás területéről érkező, tehát minden olyan témakörrel foglalkozó jelöltek szerepelnek a listán, amelyek az MNT hatáskörébe tartoznak.

– Erre fogunk fókuszálni a kampányidőszakban, így állítottuk össze a listát, melynek kapcsán odafigyeltünk a nemek megfelelő arányára is. A lista jelöltjeinek az átlagéletkora 45 év körüli, azt gondolom, a fiatal jelöltek szereplése szintén előbbre viszi a csapatot majd – fejtette ki a Magyar Szónak nyilatkozva Fremond Árpád listavezető.

Mint mondta, korábban 75–80 százalékos támogatottságot szerzett a nemzeti tanácsi választásokon a Magyar Összefogás, legutóbb is megszerzett harminc mandátumot a harmincöt közül, s bízik benne, hogy ezúttal, az október 13-ai választáson is, sikerül ilyen kiváló eredményt megvalósítani.