2024. március 28., csütörtök

Már csak egy hét

Hamarosan lezárul a diákok utaztatási támogatására kiírt pályázat Kishegyes községben

Kishegyes község önkormányzata minden évben támogatja a középiskolás diákok utaztatását. A támogatás százaléka természetesen függ a diákok tanulmányi sikereitől és egyéb tényezőktől is. Az idén a korábbi évek tapasztalatai alapján írták ki ezt a pályázatot – számolt be lapunknak Szitás Angéla, az önkormányzat általános közigazgatási osztályának vezetője.

– A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a községi tanács idén is pályázatot hirdetett általános és középiskolás diákok útiköltségéhez való hozzájárulásra a 2022/23-as tanévre vonatkozóan. A kiírás feltételei megegyeznek a korábbi évekével. Feltétel, hogy a pályázó rendes tanulója legyen az általános vagy középiskolának, lakóhelye pedig Kishegyes község területén legyen. A pályázat átadásához szükséges egy jogosultsági kérelem, amely letölthető az önkormányzat honlapján, vagy átvehető az ügyfélfogadó központban. Továbbá az oktatási intézmény által kiadott bizonylatot is mellékelni kell, amely azt bizonyítja, hogy a pályázó az adott intézmény rendes diákja. A tanuló vagy a szülő személyi igazolványának fénymásolata is kell, illetve egy bankkártya-fénymásolat. Azoknak a diákoknak, akik szociális segélyt kapnak, az érvényben levő végzés fénymásolatát is át kell adniuk. A Vuk-díjas tanulóknak ennek a diplomának a fénymásolatát is mellékelniük kell, a generáció diákjának pedig azt a dokumentumot, amely ezt bizonyítja. A 4,5 vagy a feletti átlagú diákoknak a bizonyítvány fénymásolatát kell átadniuk, az eredetit pedig csak felmutatják. Külön kategóriába tartoznak azok a diákok, akik családi pótlékot kapnak, nekik az erről szóló végzés fénymásolatát is mellékelniük kell – számolt be Szitás, majd arról is szólt, hogy a diákokat különböző kategóriákba sorolják, és más-más százalékban kapnak támogatást.

– Százszázalékos útiköltség-térítést azok a diákok kapnak, akiknek családja szociális segélyből él, illetve családi pótlékot valósítanak meg. A Vuk-díjasok és a generáció diákjai a középiskola első osztálya folyamán kaphatnak százszázalékos támogatást, valamint azok a középiskolás diákok, akik az előző iskolaévet 5-ös átlaggal zárták. Negyvenszázalékos útiköltség-térítésben azok a diákok részesülnek, akik 4,5-es eredménnyel zárták az előző iskolaévet. A többi diák húszszázalékos költségtérítésben részesül – mondta el az osztályvezető, majd hozzáfűzte, hogy a pályázat szeptember 26-áig lesz nyitva, vagyis aki nem tette még meg, az a jövő héten is pályázhat.

Az önkormányzat útiköltség-támogatási pályázata igen népszerű, az előző évben összesen 299 kedvezményezettje volt. Szitás reméli, hogy az idén is hasonlóan nagy érdeklődés övezi a pályázatot.