2024. március 28., csütörtök
XLI. FÉRFI EB

Lengyelország kiejtette Dončićékat!

Ha nem számoljuk Szerbia kiesését az olaszok ellen, megszületett a férfi Európa-bajnokság legnagyobb meglepetése Berlinben, ahol a negyeddöntőben a jóformán teljesen esélytelennek vélt Lengyelország 90:87 arányban megverte az aranyra is favoritnak tartott címvédő Szlovéniát, Dončićék így még éremért sem küzdhetnek. A lengyel–szlovén mérkőzés abszolút hőse Mateusz Ponitka volt, aki az Eb-k történetének negyedik kosarasa lett, aki tripla duplát jegyzett (26 pont, 16 lepattanó, 10 assziszt).

A másik szerdai negyeddöntőben Franciaország csak nagy küzdelmek és hosszabbítás után verte Olaszországot, úgy, hogy a zárónegyed elején az olaszok még 8 ponttal is vezettek. A meccs két legeredményesebb játékosa két olasz, Fontecchio és Spissu volt 21-21 ponttal, francia részről Huertel 20-ig jutott, Gobert pedig 19-14-es dupla dupláig.

Eredmények, negyeddöntő: Franciaország–Olaszország 77:77, h. u. 93:85, Lengyelország–Szlovénia 90:87. Az elődöntőben (ma): Lengyelország–Franciaország, Németország–Spanyolország.