2024. április 24., szerda

Aleksandar Vučić elbúcsúzott Pintér Attilától

A kölcsönös megértésnek köszönhetően a Szerbia és a Magyarország közötti kapcsolatok történelmi csúcson vannak

Aleksandar Vučić köztársasági elnök pénteken fogadta a mandátumának végeztével távozóban levő dr. PintérAttilát, Magyarország szerbiai nagykövetét és köszönetet mondott neki a kétoldalú kapcsolatokhoz való hozzájárulásáért, illetve a szerb és a magyar nemzet közötti baráti jellegű kapcsolatok kiépítésének a céljával végzett tevékenységéért. Az elnöki kabinet közleményének értelmében Vučić rámutatott, hogy a kölcsönös megértésnek köszönhetően a Szerbia és a Magyarország közötti kapcsolatok történelmi csúcson vannak.

Örömére szolgál, hogy Szerbiában képviselhette országát és megpróbálhatott hozzájárulni a két ország, illetve a két nemzet közötti kapcsolatok elmélyítéséhez, emelte ki Pintér Attila. Mint hozzátette, az ugyancsak örömére szolgál, hogy szemtanúja lehetett Szerbia erőteljes fejlődésének. Megtiszteltetés számára, hogy küldetésének utolsó munkanapján Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek Szerbia legmagasabb rangú állami kitüntetését adták át Belgrádban, hangsúlyozta Pintér Attila.

A találkozón a bilaterális kapcsolatokról és a közös projektumokról is szó volt, mindenekelőtt az infrastrukturális beruházásokról. A felek abbéli meggyőződésüknek adtak hangot, hogy Szerbia és Magyarország mindig segíteni fogják egymást.