2024. április 24., szerda

Sport és barátkozás

Közös sportnapot tartott a bácsfeketehegyi Izida és a nyugdíjas-egyesület

Az Izida Anya- és Gyermekvédelmi Egyesület az idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, és ennek jegyében számos programot tart más szervezetekkel közösen. Tegnap a Bácsfeketehegy Nyugdíjas-egyesülettel tartottak közös sportnapot. Ennek kapcsán Papp Julianna, az egyesület elnöke elmondta, hogy amikor a nyugdíjasokkal megbeszélést tartottak más témában, akkor ők felajánlották, hogy részt szeretnének venni 20 éves jubileum megünneplésében.

– Így jött létre ez a sportnap, amelyen a nyugdíjas-egyesület tekecsapata és az Izida felhasználói vesznek részt. A nyugdíjasokkal vannak más programjaink is, és olyan viszony alakult ki velük, amelyben megértjük egymást, és segítő kezet nyújtanak felénk – mondta el Papp.

A jubileum kapcsán több egyesülettel is tartottak közös programot. Ez idáig Hódságról, Szenttamásról és Topolyáról voltak vendégeik. Legutóbb a magyarkanizsai Bárka Egyesület napköziseit látták vendégül.

– Nagyon kellemes napot töltöttünk el a magyarkanizsaiakkal, ugyanis 24-en érkeztek hozzánk. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy az ottani önkormányzat képviselői is eljöttek, és tanácsokkal láttak el bennünket. Vendégeinkkel közösen graffitiztünk, valamint bemutatót tartottunk számukra a gyógy- és fűszernövény-feldolgozásról. Majd közösen szüreteltünk a gyógynövényekből, és feldolgoztuk – számolt be az elnök, majd elárulta, hogy a jubileum jegyében még három egyesületet fognak vendégül látni, Kúláról, Szabadkáról és Zentáról.

A sportnap egy sokéves együttműködés eredményeként jött létre – mondta el Szabó László, a Bácsfeketehegy Nyugdíjas-egyesület elnöke.

– Az Izidával nemcsak elnökségem alatt működünk együtt, hanem már az előttem lévő elnök asszony is jó kapcsolatot ápolt velük. Céljaink között egyébként is fontos helyet kapott a bácsfeketehegyi civil szervezetekkel való együttműködés. A közös sportnapon háromfajta játékot szerveztünk, dartsot, lengőtekét és érmedobó játékot. A nap végén minden Izida-felhasználó kapott tőlünk egy elismerést, a legjobb játékosokat pedig díjban részesítettük – mondta Szabó, majd arról is szólt, hogy a jövőben is szeretnék folytatni az együttműködést az Izidával.