2024. március 28., csütörtök

Járdajavítás a temetőben Adán

Az adai II. helyi közösség október elején szervezi meg a lomtalanítást

Szeptemberben Adán két helyszínen, a helyi katolikus temetőben és a település központjában tervez járdajavítást a II. helyi közösség. Varga Elfride titkár elmondta, hogy a járdajavítás mellett október 4-től szervezik meg a rendszeres évi lomtalanítást a helyi közösség területén.

– A II. helyi közösség az adai katolikus temetőben már több éven keresztül javította, pontosabban újraaszfaltozta a járdákat. Egy járdaszakasz kimaradt, ami párhuzamos a Szőlősor utcával. A lourdes-i barlangtól végig, a temető szélén lévő sírokig szeretnénk az idén újraaszfaltozni a járdát, amivel teljes egészében felújítanánk minden aszfaltozott járdát a temetőben. Megkötöttük a szerződést a kivitelezővel, az Ekogradnja céggel. A munkálatok megkezdése szeptember végén vagy október elején esedékes. Egyelőre várjuk a cég visszajelzését, hogy mikor kezdi meg a munkálatokat – magyarázta Varga Elfride. – Az esővíz elvezetését tavaly megoldottuk az Isztria utcában, ahol csatornát építettünk. Viszont már több éve kérelmezik a csapadékvíz elvezetését a Moša Pijade utca 2. és 4. alatt lévő tömbház lakói, mert nagyobb eső alkalmával nem lehet bemenni az épületbe, a bejáratnál megáll a víz. A lakók emiatt már többször szorgalmazták, hogy javítsuk meg az épület előtt lévő járdát, ami utcának minősül, mivel összeköti a József Attila és az Október 8. utcát. A munkálatokra már megkötöttük a szerződést a kivitelezővel. A terv szerint a régi járdát felverik, majd esőcsatornát építenek ki, és újra kibetonozzák a járdát olyan lejtéssel, hogy kifolyjon a csapadék a csatornahálózatba. A helyszínről valamennyi földet is el kell szállítani, mert a szükségesnél több van zöldövezeti részen, de egyúttal most megoldjuk. A munkálatok ezen a helyszínen is a hónap végén, a jövő hónap elején esedékesek – nyilatkozta a helyi közösség titkára.

Az adai II. helyi közösség területén a rendszeres évi lomtalanítást október 4-én, 5-én, 6-án és 7-én bonyolítják le, amelynek során a Standard kommunális közvállalat elszállítja az utcára kitett nagyobb hulladékokat. Varga Elfride elmondta, hogy a sok munka miatt a kommunális közvállalat már az elmúlt évben sem tudta tavasszal vállalni a lomtalanítást, így őszre tették át, amit elfogadott a lakosság is. A titkár felkérte a lakosságot, hogy a beosztásban a megadott nap előtt tegyék ki a lomot az utcára. Azokból a kisebb utcákból, amelyek a listán nincsenek feltüntetve, a hozzájuk legközelebb lévő utcára kell kihelyezni a hulladékot. A lomtalanítás menetrendje: október 4. (kedd) Gunaras városrész – Halász József, Studenica, Munkás, Jovan Sterija Popović, Táncsics Mihály, Ljuba Nenadović, Vasa Stajić, Horvát, Szlovén, Ivan Milutinović, Bakos Kálmán utca; október 5. (szerda) II. helyi közösség középső része – Sava Kovačević, Svetozar Marković, Petőfi Sándor, Ady Endre, Karađorđe, Svetozar Miletić, Dózsa György, Lenin utca; október 6. (csütörtök) Tobán és Adica városrész – Dimitrije Tucović, Petar Kočić, Vajdasági brigádok, Branko Radičević, Vuk Karađžić, Pionír, Felszabadulás tér, Marko Miljanov, József Attila, Október 8., Július 7., Macedón utca; október 7. (péntek) lóversenypálya környéke – Cseh Károly, Szőlősor, Spang József, Stevan Sremac, Boja András, Varga József, Spanyol harcosok, Északi, Krizsán Máté, Új és Đuro Đaković utca, valamint Zentai út.