2024. március 28., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Négy perc Münchenben

Amikor az európai labdarúgás két gigásza csap össze, általában apró részleteken, hajszál(ak)on múlik, hogy melyik gárda nyer. Így történt ez kedd este Münchenben, a BL C jelű halálcsoportjának 2. fordulójában is, amikor a Bayern a Barcelonát fogadta abban a tudatban, hogy az Inter kvartettbeli jelenléte miatt minden ilyen ütközetnek hatalmas a tétje a torna korai szakasza ellenére, hiszen a három sztárcsapatból egynek be kell majd érnie az Európa-ligás folytatással.

Münchenben a címben említett néhány perc lett az a bizonyos apró különbség, hiszen ennyi idő alatt előbb Lucas Hernandez fejelt gólt Joshua Kimmich bal oldali szögletére érkezve, majd egy gyors ellentámadás végén Leroy Sané kapott labdát Jamal Musialától, és a tizenhatosba törve okosan elgurított Marc-Andre ter Stegen mellett.

A Barcelona korábban a vezetést is megszerezhette volna, a bekapott gólok után pedig akadtak lehetőségei a szépítésre, ám egyszer sem tudtak betalálni, többek között a nyáron épp Münchenből hozzájuk szerződött Robert Lewandowski sem tudott túljárni Manuel Neuer eszén. Érthető tehát, hogy a katalánokat vezető Xavi miért nyilatkozott dühösen a számukra vesztes meccs lefújása után. „Mérges vagyok, egyáltalán nem tetszik az, ahogy kikaptunk. Nem érdemeltünk vereséget, mert több tiszta gólhelyzetet is kidolgoztunk, jobban játszottunk, mint a Bayern, de ezen a szinten minden az apróságokról szól. Megfizettünk a hibáinkért” – magyarázta a szakember.

Lewandowski nem tudott betalálni egykori csapata ellen (Fotó: Beta/AP)

Lewandowski nem tudott betalálni egykori csapata ellen (Fotó: Beta/AP)

Eredmények, 2. forduló, A csoport: Liverpool–Ajax 2:1. A sorrend: Napoli (–1), Liverpool és Ajax 3, Rangers (–1) 0 pont. B csoport: Porto–Club Brugge 0:4, Leverkusen–Atlético Madrid 2:0. A sorrend: Club Brugge 6, Leverkusen és Atlético Madrid 3, Porto 0 pont. C csoport: Bayern–Barcelona 2:0, Plzeň–Inter 0:2. A sorrend: Bayern 6, Barcelona és Inter 3, Plzeň 0 pont. D csoport: Sporting–Tottenham 2:0, Marseille–Frankfurt 0:1. A sorrend: Sporting 6, Tottenham és Frankfurt 3, Marseille 0 pont.

EURÓPA- ÉS KONFERENCIA LIGA

Nehéz lesz javítani

Bármennyire is kemény vendégszereplésre számíthat a Crvena zvezda a nyáron megerősített török Trabzonspor otthonában, Miloš Milojević gárdájának ki kell húznia magából a maximumot legalább egy pontszerzés érdekében, hiszen – az első körös hazai, Monaco elleni vereség miatt is – ellenkező esetben korán búcsút mondhat a reális reménynek, hogy továbbjut az Európa-liga H csoportjából. A kvartett másik meccsén az első körben törököket verő Ferencváros a hercegségbe utazik, ahol pontszerzéssel fontos lépést tehet pozíciója megerősítése érdekében. A Konferencia Ligában a Partizan a francia Nice-t látja vendégül.