2024. március 28., csütörtök
HOSSZÚTÁVÚSZÁS

Bajnok a Kanizsa

Befejeződött az idei országos nyílt vízi hosszútávúszó-versenysorozat, amelyet 18 helyszínen rendeztek meg, 50 klub 1437 úszójának részvételével. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a versenysorozat utolsó helyszínén, a Veliko Gradište melletti Srebrno jezerón került sor. Az idényt eredményesen zárta a magyarkanizsai Kanizsa Úszóklub, mivel összesített csapatversenyben az első helyen végzett 40 873 ponttal. A Kanizsa zsinórban nyolcadik országos bajnoki címét nyerte meg. A második helyet a szintén magyarkanizsai Shark Úszóklub szerezte meg 26 502,50 ponttal, harmadik az óbecsei Swim Star lett 19 145 ponttal.

Abszolút összetett sorrendben és abszolút sorrendben a férfiaknál a kanizsai Muhi Ádám lett első 2251,25 ponttal, a nőknél az óbecsei Varga Réka végzett az élen 2244 ponttal. A Kanizsa úszói az országos korosztályos versenyben összesen 17 (6 arany, 7 ezüst, 4 bronz) érmet nyertek. A Kanizsa korosztályos országos bajnokai: Vukašin Rakić, Muhi Ádám, Fábián Tamás, Pilisi Zsófia, Mészáros Etelka és Sőregi Márta.

A Kanizsa munkáját és eredményeit Kormos Rudolf edző értékelte: „Az idén generációváltás történt a klubban, felfiatalított csapattal vettünk részt a bajnokságban. Úszóink kemény edzésekkel készültek a versenyekre, amelyeken nagy akarással és lelkesedéssel küzdöttek. A befektetett munkának meglett gyümölcse, mivel az idén is sikerült megszereznünk az országos csapatbajnoki címet.”