2024. március 29., péntek

Felújították a kosárlabdapályát az Ifjúsági mozgalom utcában is

A Banatić városnegyedben nemrégiben felújított kosárlabdapályáján szerdán este bemutató tornát tartottak, ünnepi műsor keretében Milan Đurić alpolgármester a 3×3 kosárlabda szerb válogatottjának jelenlegi és valamikori játékosaival együtt átadta a létesítményt a polgároknak. A Ifjúsági mozgalom utca 14-es száma alatt található sportlétesítményt a Száz pályát egy játékért név alatt futó projekt keretében újították fel, az elképzelést a Mozzart hálózat valósítja meg. Azt szeretnék, ha sikerülnek országszerte száz sportpályát felújítani, Mostanáig 94 pályát már rekonstruáltak, ezek közül hármat Újvidéken: az elsőt a Heréskert városrészben, Milan Gurovićról nevezték el, a másikat pedig a Mileva Marić utcában, amit a város kosarazóinak tiszteletére ajánlottak fel.

A felújított kosárlabdapálya lakóépületek között van, valószínűleg már pattogtatják rajta a labdát a jövendőbeli élsportolók (Fotó: Dávid Csilla felvétele)

A felújított kosárlabdapálya lakóépületek között van, valószínűleg már pattogtatják rajta a labdát a jövendőbeli élsportolók (Fotó: Dávid Csilla felvétele)

Milan Đurić gratulált a kosarazóknak az Európa-bajnoki cím megvédéséhez, majd hangsúlyozta, hogy Szerbia előkelő helyet foglal el a minikosárlabdázásban. Ez a tegnapelőtti eseményen is megjelent sportolóknak köszönhető, közül többen az újvidéki pályákon fejlődtek. – Városunk büszke az elért sikerekre és mindig készen áll támogatni sportolóinkat. Természetesen szeretnénk azokat is támogatásban részesíteni, akik még csak most teszik meg az első lépéseiket a sport terén, valamint azokat is, akik pihenésképpen kosárlabdáznak – üzente az alpolgármester.

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

Dejan Majstorović, Mihailo Vasić, Strahinja és Stefan Stojačić, Marko Branković, Marko Ždero, Danilo Mijatović, Aleksandar Ratkov és Miroslav Pašalić kosarazók az ünnepélyes eseményen három pontot érő dobásokban versenyeztek egymással. Az akciónak humanitárius jellege volt, amelynek során minden találatot követően megnövekedett a Mozzart vállalat által Kupakkal a mosolyért egyesület számára átutalt összeg nagysága. Idáig ilyen módon csaknem 14 millió dinárt sikerült összegyűjteni különféle egyesületek és szervezetek számára országszerte