2024. március 28., csütörtök

Még több parkolóhely lesz fizetős

Az újvidéki parkolási díjak megfizettetésével megbízott Parking servis közvállalatból értesítik a polgárokat, hogy a városi közlekedésügyi igazgatóságának döntése értelmében október 1-jétől kibővítik a fizetős parkolóhelyek övezetét a Podbara és a Rotkvarija városrészekben. Közölték, hogy az alábbi, mostanáig parkolás céljából ingyenesnek számító utcákban vezetik be a parkolási díj megfizettetésének kötelezettségét: Belgrádi rakpart (a Marko Miljanov utca a Kozačinski utca közötti szakasz), a Marko Miljanov utca (a Koszovó utcától a Belgrádi rakpartig), a Šumadija utca, Koszovó utca (a Köztársaság tértől a Marko Miljanov utcáig, azaz az Újvidéki Távfűtő Művek kazánháza közötti szakaszon), a Đorđe Jovanović utca (a Koszovó utcától a Šumadija utcáig), az Aleksandar Tišma utcában (a Koszovó utcától a Šumadija utcáig), a Dušan Vasiljev utca (a Visarion püspök utcától a Marko Miljanov utcáig, valamint a Brankovo kolo Diákotthon előtti térig, illetve a Dušan Vasiljev utca és a Belgrádi rakpart közötti területen).

A rakpartra nyíló, Kozačinski utcában egyelőre ingyenes a parkolás, de amint a környéken fizetőssé válnak a parkolóhelyek, a még „ingyenes” utcákban ellehetetlenedik a parkolás (Fotó: Dávid Csilla felvétele)

A rakpartra nyíló, Kozačinski utcában egyelőre ingyenes a parkolás, de amint a környéken fizetőssé válnak a parkolóhelyek, a még „ingyenes” utcákban ellehetetlenedik a parkolás (Fotó: Dávid Csilla felvétele)

A Rotkvarija városrészben az I. Péter király sugárúton (a Kiszácsi utcától a Jovandić fivérek utcáig), a Zmaj Ognjeni Vuk utcában, a Marko Kraljevič utcában (az I. Péter király sugárúttól kezdődően a Jaša Tomić sugárútig terjedő szakaszon), a Berislav Berić utcában, a Sava Ljubojev utcában, a Fellegi Tivadar és a Sava Kovačević utcákban is fizetős lesz a parkolás két héten belül.

Az említett utcák parkolóhelyei a kék zóna megfizettetési rendszer alá kerülnek, ebben nincs időkorlátozás. A parkolás egy órára 44 dinárba kerül majd, amit a rendszámtábla feltüntetésével a 8212-es számra elküldött SMS üzeneten keresztül lehet befizetni, vagy pedig a bódéban vásárolt parkolójegy használatával. A felsorolt utcákban bejelentve lakó, gépjárművel rendelkező polgárok kedvezményes parkolójegyre tarthatnak igényt, ami egy hónapra 130 dinárba kerül. A befizetést elektronikus úton is elvégezhetik az ePPK alkalmazáson keresztül, amit a https://eppk.parkingns.rs linken keresztül tölthetünk le. A parkolójegyeket a Parking servis közvállalat Filip Višnjić utca 47. alatti székházában is megvásárolhatjuk munkanapokon és szombaton 8 és 20 óra között. A parkolójegy aktiválásához a személyigazolvány, valamint az autó forgalmi engedélyének bemutatása szükséges. Bővebb információkat a 021/472-41-40-es és a 0800/021-104-es telefonszámokon kaphatunk.