2024. április 19., péntek

Ősszel az árvácska és a krizantém a népszerű

Virágpiacot tartottak Óbecsén

Az idén harmadik alkalommal borult virágba Óbecsén a város központjában található Felszabadulás tér, ugyanis a két tavaszi virágpiac után hétfőn és kedden az őszi virágpiacot is megtartották. A rendezvényre látogatók a cserepes növényektől, kerti virágoktól, gyümölcsfáktól, tűlevelűektől kezdve egészen a trópusi növényekig és kaktuszokig mindent megtalálhattak, de különféle kézi-, elektromos és motoros gépeket, valamint szerszámokat is kínáltak a kiállítók, amelyek a talaj megművelésére és a növények gondozására szolgálnak. Kézműves termékeket is vásárolhattak a polgárok.

– Örömmel látogatok meg minden érdekes rendezvényt a városunkban. A virágpiac egy szép esemény a számomra, mert jómagam is nagy élvezettel csinosítgatom a kertemet. Pontosan tudom, hogy milyen virágot szeretnék vásárolni, de jólesik nézelődni, gyönyörködni. Mindig akad olyan is, ami nagyon megtetszik, és nem tudok ellenállni, hogy megvegyem. Tavasszal is voltam a virágpiacon, akkor sem mentem haza üres kézzel. Azért szeretem ezt a rendezvényt, mert egy helyen megtalálható minden, ami a kertet, az udvart és a házban található helyiségeket is széppé teszi. A fiataloktól az idősebb korosztályig mindenki, aki ide látogat, kellemes időtöltésben részesül – fogalmazott az óbecsei Bognár Judit.

– Szinte mindig ki szoktunk látogatni a virágpiacra a családommal, szeretünk nézelődni, de általában van konkrét elképzelésünk arról, hogy mit is szeretnénk vásárolni. Az idén tavasszal is voltunk, akkor muskátlikat, valamint különböző sziklakerti növényeket vettünk, most pedig a krizantém lesz a soron, hiszen ez a virág az ősz szimbóluma – közölte a szintén helyi Molnár Emese.

Az óbecsei virágpiacokon számos helyi kertészet képviselteti magát, a Szabó Kertészet rendszeres kiállítója a tavaszi és az őszi virágpiacnak egyaránt.

– Ősszel az árvácska és a krizantém a legnépszerűbb a kültéri növények közül, de ilyenkor többen vásárolnak szobanövényeket. Tapasztalataink szerint a tavaszi virágpiacok látogatottabbak, több a vásárló is. Az emberek tavasszal inkább a kertet díszítik, ősszel pedig a szobákat, akkor már többet tartózkodnak bent. A legtöbben inkább csak nézelődnek, és amibe beleszeretnek, azt meg is veszik. Az ilyen jellegű rendezvények hozzájárulnak a kertészet népszerűsítéséhez, évről évre több vásárlót nyerünk a virágpiacoknak köszönhetően – mondta Szabó Csilla, az óbecsei Szabó Kertészet tulajdonosa.

A rendezvényt Óbecse község Turisztikai Szervezete és a Biber Polgári Egyesület közösen szervezte meg.