2024. április 19., péntek

Új fűnyíró kistraktor az iskolának

Magyarkanizsa községben a legtöbb zöld felülettel rendelkező iskola az Arany János Általános Iskola

Az oromi iskolaépületnél hétfőn adták át ünnepélyesen azt az új fűnyíró kistraktort, amely valószínűleg jó szolgálatot fog tenni. Az Arany János Általános Iskolának van a községben a legnagyobb zöld felülettel rendelkező tere, így nagy hasznát veszik az új eszköznek, melyet pályázati, valamint helyi és önkormányzati segítséggel vásároltak. Az átadó előtt Vajda Attila, az intézmény igazgatója elmondta, hogy évek óta dédelgetett álmuk és tervük vált valóra.

– Szinte évente kellett a fűnyírót cserélnünk, ugyanis iskolánknak három futballpályája van, nagy zöld felülettel. Joggal mondhatom, hogy zöld iskolának is nevezhetjük a miénket. A tartományi pályázatot céloztuk meg, emellett szükségünk volt külső segítségre is, és az ügyünk mellé szerencsére odaállt az oromi helyi közösség és a magyarkanizsai önkormányzat is. A hármas összefogás értéke és a fűnyíró ára 3000 euró – mondta a 208 tanulót számláló intézmény igazgatója. Ez a létszám a legtöbb esetben Oromon szokott összegyűlni, amikor az oromhegyesi, a tóthfalui és az oromi diákok együtt vannak, ilyen például az Együtt az iskola elnevezésű rendezvény is, amit Oromon tartanak.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere is örömét fejezte ki, mert mint mondta, a tartományi pályázat összegéhez kellett az önrész is, amit a helyi közösséggel tettek hozzá. Az oromi helyi közösség 41 000 dinárral, míg a magyarkanizsai önkormányzat 100 000 dinárral járult hozzá a fejlesztéshez.

– Legtöbbször, amikor iskolában vagyunk, a belső fejlesztések szoktak középpontban lenni, például a digitális tartalmak vagy a padok, székek. Ez most egy kivételes alkalom, hogy olyan eszközt sikerült beszerezni, ami a külső területek rendbetartásához szükséges. Ám, ha körbenézünk Oromon, ezen iskolaépület egyike azoknak, amelyik nagy zöld felülettel rendelkezik. Amikor a gyerekek kint vannak, úgy érezhetik magukat, hogy egy parkban tartózkodnak, és bízom benne, hogy ez hosszú távon így marad, és sokáig használhatják ezt az új eszközt.