2024. március 29., péntek
KÖRKÉRDÉS

Büszkeségeink

Az új iskolaév megkezdése előtt Temerin község vezetősége pénzjutalomban részesítette azokat a helybeli tanulókat, akik az elmúlt tanévben kiemelkedő eredményeket értek el a tartományi és köztársasági szintű versenyeken. Az ünnepélyes átadón 164 diák és 51 pedagógus vehette át Urbán Izabella oktatással megbízott községi tanácstagtól a jutalomról szóló szerződéseket.

A legtöbb elismerés a magyar tannyelvű Kókai Imre Általános Iskolába került: 19 tanító és tanár mellett 50 diák részesült jelképes pénzjutalomban. Tőlük kérdeztük meg, hogy milyen versenyen jeleskedtek és hogy mire tervezik költeni a kapott összeget.

Ciganović Emma, hatodikos tanuló: – Tavaly sikerült eljutnom a XXV. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyre. Itt második helyezést értem el. Az erről szóló oklevelet mellékelte Gergely Gizella tanárnőm ahhoz a pályázathoz, amelyet a Temerin község kiírására adott át. Nagyon örültem annak, hogy ha csak kis összeggel is, de szülővárosom is elismerte az eredményemet. Egyelőre még nem döntöttem el, hogy mire költöm a kapott összeget, de biztosan veszek belőle valamit, amit majd emlékként őrzök.

Tóth Dávid, harmadikos tanuló: – Nagyon meglepődtem, amikor a postás az én nevemre hozott egy levelet. Eddig ilyen még nem volt, így most örömmel bontottam fel. Hirtelen dobogni kezdett a szívem, amikor elolvastam, hogy ünnepélyes átadásra hívnak. Tavaly bevittem az iskolába azokat az okleveleket, amelyeket a Kőketáncon, az Aranyciterán és a Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn szereztünk, de igazából nem tudtam, hogy az arany és ezüst minősítéseket jutalmazni fogják. Főleg nem gondoltam, hogy pénzjutalmat kapunk… De nagyon örülök, mert egy ideje gyűjtök arra, hogy rollert vegyek. Bár arra nem elég, de már van spórolt pénzem, így ezt is hozzáteszem.

Utcai Éva, harmadikos tanuló: – Táncolok is, citerázom is, és mindkét csoporttal szép eredményeket értünk el a múlt évben. De azért meglepett, amikor megérkezett a hír arról, hogy mindezért jutalmat is kapok. Amikor pedig kiszólítottak, hogy átvegyem, akkor csak arra tudtam gondolni, hogy most a családom biztos büszke rám. Nagyon jó érzés volt! Titokban arra gondoltam, hogy félreteszem majd a kapott összeget. Nagy vágyam ugyanis, hogy egyszer nekem is legyen Xboxom, amivel együtt játszhatok a barátaimmal.

Tóth Katarina, középiskolás tanuló: – Már általános iskolás koromban is részesültem a községi elismerésekben, most viszont már a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium második osztályos tanulójaként adtam át az okleveleket a pályázaton. Arany minősítést értem el ugyanis a Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozón, a körzeti anyanyelvápoló és nyelvhelyességi versenyről viszont második helyezettként jutottam tovább az országos versenyre, ahol harmadik lettem. Ugyanezeket a helyezéseket értem el a matematika körzeti és országos megmérettetéseken is. Ezekből a tantárgyakból sohasem esett nehezemre készülni, hisz matematika szakra járok, a magyar nyelv pedig a szívem csücske. Ez pedig valahogy mindig meghozta az elismeréseket is. A pénzjutalomból mindenképp veszek egy kis valamit, ami kedves marad számomra. A kapott összeg nagyobb részét viszont félreteszem fesztiválokra és nyári élményekre.

Nyitókép: (Fotó: Tóth D. Lívia felvétele)