2024. április 26., péntek

Nyárbúcsúztató

Tartalmas program a Nők Kishegyesi Fórumának rendezvényén

A Nők Kishegyesi Fóruma már több éve szervezett vakációbúcsúztatót a falu gyerekei számára, viszont a rendezvény az idén nevet váltott és szintet lépett. Az esemény lebonyolításába számos civil szervezetet bevontak, és minden szervezet a saját tevékenységét mutatta be.

Úgy döntöttünk, hogy Maronka Károly Önkéntes Tűzoltótestület és a Vöröskereszt községi szervezete mellett más civil szervezeteket is bevonunk a szervezésbe. A cél az volt, hogy megmutatjuk tevékenységünket, és egy igazi nyárbúcsúztatót szerveztünk. Egyrészt átneveztük a programot, másrészt kibővítettük. A nyugdíjas-egyesület pikádót szervezett, a Kishegyesi Kismotoros Banda motorbemutatót, a Kishegyesi Termelői Klub és a Komunál Közvállalat pedig munkagép-bemutatót. Az önkéntes tűzoltók komoly programmal készültek, volt kis tűzoltó-bemutató, valamint balesetet szimuláltak, és bemutatták a sérültek mentését, valamint kigyulladt jármű oltását.

Fotó: Lakatos János

Fotó: Lakatos János

Szűcs Karolina és Hajas Gabriella tízfajta játékkal várta a gyerekeket, a Bácsér Szabad Íjászegyesület szervezésében ki lehetett próbálni az íjászkodást, a topolyai Arcus Környezetvédelmi Egyesület pedig a környezetvédelmet hozta közelebb a gyerekekhez. Emellett segítségünkre volt a kishegyesi sakk-klub és Kishegyes Község Ifjúsági Irodája is – számolt be Zsidai Erzsébet, a női fórum elnöke.

A gyerekek a játékok közben fabatkákat gyűjthettek, amit ajándékokra tudtak beváltani. A rendezvény hagyományosan szalonnasütéssel ért véget.

Fotó: Lakatos János

Fotó: Lakatos János

A programon jelen volt többek között Kovács Károly tartományi parlamenti képviselő és Sándor István alpolgármester.

Az Anna-napok megmutatták, hogy a civil szervezetek bevonásával akár egyhetes, színes programot lehet szervezni. De miért csak az Anna-napok során fogjanak össze a civilek? Ezért a női fórum kezdeményezésére civilek és intézmények bevonásával nyárbúcsúztató rendezvényt szerveztünk. Ezt a lehetőségek tükrében igyekszünk évről évre bővíteni. Nem egy olyan rendezvény, amihez óriási pályázati eszközök szükségesek, hanem csak jóakarat kell, hogy mindenki rászánja az időt és a fáradságot. Ezzel egy kerek délutánt tudtunk varázsolni az itteni gyerekeknek – fogalmazott az alpolgármester.