2024. április 25., csütörtök

Fehérneműbe rejtettek el százezer eurót

A vámosok a hétvége folyamán a horgosi határátkelőhelyen a rendőrséggel együttműködve háromízben is pénz csempészetét akadályozták meg, amelynek során több mint 100 ezer eurót foglaltak le – írja az N1 hírportál.

Több mint 85 ezer eurót foglaltak le szombaton nem sokkal éjfél után, amikor egy külföldi rendszámtáblájú Škoda Octavia márkájú személygépkocsi került sorra az ellenőrzésen.

A járműben ketten tartózkodtak, akik Németországból tartottak Bulgáriába. A vámosoknak mindketten azt válaszolták, hogy nincs bejelenteni valójuk és csak a személyes holmijukat viszik magukkal és összesen 4700 eurót.

Az átvizsgálás során azonban mindkét férfinek a fehérneműjében 50 ezer eurót találtak, amit előzőleg zokniba csavartak bele. Az utasoknak visszaadták a megengedett 10 ezer eurót, az összeg többi részét pedig a szabálysértési eljárás végéig lefoglalták.

Egy nappal korábban egy szerb állampolgár zsebeiben és utazótáskájában több mint 25 ezer eurót találtak a vámosok. A külföldi rendszámtáblájú Mercedes személygépkocsit vezető férfi azt állította, hogy nem tudja mennyi pénz van nála, de biztosan nincs több hétezer eurónál.

A részletes átvizsgálás során azonban 15.500 eurót találtak nála.