2024. április 24., szerda

Kérdéses az ötödik óvodai csoport

Huszonkilencedik ülését tartotta meg az óbecsei községi képviselő-testület

Az óbecsei községi képviselő-testület pénteken megtartott 29. ülését 16 napirendi ponttal hívták össze, ami további kettővel bővült, így összesen 18 napirendi pontról szavaztak a képviselők. A 35 percig tartó ülésen egyhangúlag elfogadtak minden határozatot.

A képviselők jóváhagyták többek között a Komunalac Közművesítési Közvállalat igazgatói megbízásának megszűnését, valamint szintén ennek a vállalatnak az igazgatójának hatáskörét gyakorló személy kinevezéséről szóló határozatot. Elfogadták az Óbecse község által alapított közvállalatok felügyelőbizottsági tagjelöltjeinek értékelésére és rangsorolására irányuló eljárást lebonyolító bizottság megalakításáról szóló határozatot, valamint a Vodokanal Közvállalat felügyelőbizottságának munkavállalók sorából való tagjának megbízásának megszűnéséről és kinevezéséről szóló határozatot. Emellett az ülés második felében megszavazták az óbecsei Testvériség Általános és Középiskola, az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény, az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola, az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola, a péterrévei Samu Mihály Általános Iskola, a bácsföldvári Svetozar Marković Általános Iskola, az óbecsei Műszaki Iskola és az óbecsei Zdravko Gložanski Általános Iskola iskolabizottsági tagjainak felmentéséről és kinevezéséről szóló határozatokat.

A napirendi pontok megvitatása és elfogadása után a képviselői kérdések következtek. Az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézménybe az egész község területéről 352 kérvény érkezett a szeptemberi óvodakezdéshez, ami mintegy 20 százalékkal több a tavalyinál. A 2022/2023-as munkaévben 78 gyermek számára nem volt férőhely, így az intézmény további öt új nevelési-oktatási csoport megnyitását kérvényezte. Szilágyi Edit, a Vajdasági Magyar Szövetség és az óbecsei községi képviselő-testület tagja azt kérdezte, hogy mikorra várható az ötödik csoport megnyitása, hiszen három már megnyílt, a negyedik csoport pedig a tervek szerint jövő héten kezdi meg a munkáját. A képviselő asszony az ülésen szóbeli választ kért, ez azonban nem történt meg, így írásos formában juttatják el hozzá a választ.