2024. március 29., péntek
EURÓPA- ÉS KONFERENCIA LIGA

Emberhátrányban is verve a törökök

Két csapat miatt is a H csoport számunkra a legfontosabb az Európa-liga frissen elrajtolt csoportkörében. A Crvena zvezda a Monacót fogadta, és sokáig úgy tűnt, igazságos pontosztozkodással zárul a meccs. Az utolsó negyedórára fordulva azonban Srnić vétett csúnya szabálytalanságot, az ezért megítélt büntetőt pedig Embolo értékesítette, amivel a hercegségiek megnyerték a találkozót.

A Zvezdánál jobban járt a Ferencváros, amely a Trabzonsport látta vendégül. A hazai közönség már az 5. percben ünnepelhetett, Nguen mozgott és talált be Vécsei kiugratásából, tíz perccel később pedig bajba került a Fradi, amikor a balbekk Ćivić szabálytalankodott azonnali pirosat érően. Ennek ellenére Traoré növelte a vezetést (29.), bár Gomez hamarosan szépíteni tudott (39.). A gólgazdag első felvonás végén Nguen tizenegyesből módosította 3:1-re az állást (44.). A Trabzon Bozok révén (71.) visszahozta magának a reményt, sőt Yazıcı egyenlített is (87.), de a gólt les miatt elvették.

Nagy csatában gyűrte le a Fradi a Trabzont (Fotó: MTI)

Nagy csatában gyűrte le a Fradi a Trabzont (Fotó: MTI)

A Konferencia Ligában gólzáporos és fordulatos mérkőzésen szerzett pontot a Partizan, bár Gordan Petrić csapata valamennyire elégedetlen lehet. A Slovácko Kalabiska duplájával már a 19. percben kettővel vezetett, ám a belgrádiak a második félidő elején Diabate duplájával és Gomes góljával egy remekbe szabott negyedóra alatt fordítottak. Sokáig úgy tűnt, a Partizan megszerezheti az értékes vendégsikert, ám Kozak a hajrában egyenlített.

Eredmények, Európa-liga, 1. forduló, A csoport: Zürich–Arsenal 1:2, PSV–Bodø/Glimt 1:1. B csoport: AEK Larnaca–Rennes 1:2, Fenerbahçe–Dinamo (K) 2:1. C csoport: Helsinki–Betis 0:2, Ludogorec–Roma 3:1. D csoport: Malmö–Braga 0:2, Union–Royale 0:1. E csoport: Omonia–Sheriff 0:3, Manchester United–Real Sociedad 0:1. F csoport: Lazio–Feyenoord 4:2, Sturm–Midtjylland 1:0. G csoport: Nantes–Olimpiakosz 2:1, Freiburg–Qarabağ 2:1. H csoport: Ferencváros–Trabzonspor 3:2, Crvena zvezda–Monaco 0:1. Konferencia Liga, 1. forduló, A csoport: Hearts–Başakşehir 0:4, Fiorentina–RFS Riga 1:1. B csoport: West Ham–Bukarest 3:1, Anderlecht–Silkeborg 1:0. C csoport: Villarreal–Lech 4:3, Austria (B)–Hapoel (B. S.) 1:1. D csoport: Slovácko–Partizan 3:3, Nice–Köln 1:1. E csoport: Dnipro–Alkmaar 0:1, Vaduz–Apollon 0:0. F csoport: Molde–Gent 0:0, Shamrock–Djurgarden 0:0. G csoport: Sivasspor–Slavia (P) 1:1, Balkani–Kolozsvár 1:1. H csoport: Basel–Pyunik 3:1, Slovan–Žalgiris 0:0.