2024. április 25., csütörtök
KERÉKPÁROZÁS – VUELTA A ESPAÑA

Pedersen harmadszor

A Madridhoz közeledő mezőnyre pénteken egy Talavera de la Reina körüli szakasz várt, amely során kétszer mászta meg a 2-es kategóriájú Puerto del Pielagót a sík befutó előtt. A szökevények (Caicedo, McNulty és Okamika) egy ponton 4 és fél perccel is elszakadtak, de a második emelkedőn befogta őket a főmezőny. A befutó előtt Miles Scottsonnak nem vált be a korai hajrá, az utolsó száz méteren Mads Pedersen tört az élre, aki Fred Wright előtt érte el a célvonalat, és az első versenyző lett, aki három szakaszt nyert az idei Vueltán.

Remco Evenepoel és az összetett élmezőny többi tagja is a pelotonban ért be, így az állás nem változott, a belga kétperces előnyének már csak a szombati hegyi szakaszt kell átvészelnie a vasárnapi befutó előtt.

Végeredmény, 19. szakasz (Talavera de la Reina–Talavera de la Reina, 138,3 km): Mads Pedersen 3:19:11 óra, Fred Wright a. i., Gianni Vermeersch a. i., Ben Turner a. i., Mike Teunissen a. i. stb. Az összetett állása: Remco Evenepoel 73:18:23, Enric Mas +2:07, Juan Ayuso +5:14, Miguel Ángel López +5:56, Carlos Rodríguez +6:49 perc stb.