2024. március 29., péntek

Ma nyílik meg az Expo

A mezőgazdasági és gazdasági kiállítás vasárnapig számos kísérőrendezvénnyel várja a látogatókat

Idén tizennyolcadik alkalommal rendezik meg Topolyán a mezőgazdasági és gazdasági kiállítást, az Expót, a topolyai Piac Közvállalat nagycsarnokában és környékén szeptember 9-től 11-ig. A hazai és magyarországi kiállítók mellett montenegróiak és horvátországiak is bemutatkoznak. Szakmai konferenciák, termékbemutatók és más kísérőrendezvények is zajlanak majd.

A kiállítás ma 9 órakor nyílik meg a látogatók számára, az ünnepélyes megnyitó pedig 14 órakor lesz. 11 órától 12.30-ig tart a Modern agrár- és feldolgozóipari technológiák a piacképes mezőgazdaságért 2022 elnevezésű konferencia a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. Szabadkai Regionális Képviselet és a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége szervezésében. 16 órakor kezdődik és 17 óráig tart a helyi termékek kerekasztala Topolya Község Fejlesztési Társulásának szervezésében. Szombaton 10 órától 12 óráig a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének szervezésében megtartják a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma Vajdasági Regionális Szervezetének ülését. Szintén szombaton szervezi meg Topolya Község Ifjúsági Szövetsége a Vállalkozzte is! elnevezésű képzést 10 órától 15 óráig kezdő vállalkozók számára. Szombaton 15 órától a szürkemarhából készült ételek kóstolójára várják a biotermelők az érdeklődőket a kiállítóterében. Lesz pálinkaverseny, levendulás foglalkozások, valamint tésztaételek versenye.

A Piac Közvállalat értesítése szerint az Expo ideje alatt a városi piac területén ideiglenes szervezési rend lesz érvényben. A keleti részt a nagycsarnokkal ez időre elválasztják a piacok megtartására használatos többi területtől. A szombati piacra a vásárlók és az árusok a laktanya felőli részen található kapukat használhatják ki- és bejáratra. Parkolóként pedig ideiglenesen az új parkoló és a kaszárnya, illetve az Agrobačka felőli rész használható.