2024. április 25., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Zágráb öröme, Tuchel állása

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének a szó szoros értelemben vett első mérkőzésén meg is született a legnagyobb meglepetések egyike. A zágrábi Maksimir Stadionban ugyanis az E csoport Európa-ligás harmadik helyére is esélytelennek tartott Dinamo minimális eredménnyel megverte a kvartett első helyére pályázó Chelsea-t. A szenzáció főszereplője a horvát kirakatcsapat klasszis befejezője, Mislav Orsić volt, aki a félpályánál kapott kiugratást Petkovićtól, majd labdával futva is állta a sarat az őt üldöző Fofanával szemben, végül pedig okos és trükkös megoldással gurított el a kitámadó Arrizabalaga mellett. A Chelsea erejéből a folytatásban még az egyenlítésre sem futotta, a vereség pedig egyenesen Thomas Tuchel vezetőedzői pozíciójának végét jelentette Londonban.

A játéknap derbijét behúzta a PSG a Juventusszal szemben, Lipcsében pedig gólpasszt adott Szoboszlai Dominik a Sahtar elleni csúfos vereségen.

Eredmények, 1. forduló, E csoport: Dinamo (Z)–Chelsea 1:0, Salzburg–Milan 1:1. F csoport: Leipzig–Sahtar 1:4, Celtic–Real Madrid 0:3. G csoport: Sevilla–Manchester City 0:4, Borussia (D)–Köbenhavn 3:0. H csoport: Benfica–Maccabi (H) 2:0, PSG–Juventus 2:1.

Ma este elrajtol a két alacsonyabb rangú klubtorna csoportköre is. Az Európa-liga H csoportjában a C. zvezda a Monacót, a Ferencváros pedig a Trabzonsport fogadja. A Konferencia Ligában a Partizan a cseh Slovácko vendégeként lép fel Uherské Hradiště (Magyarhradis) városában.