2024. április 18., csütörtök

Aleksandar Vučić: II. Erzsébet a nemzet és az állam iránti elköteleződés szinonimája

Aleksandar Vučić szerb államfő pár perccel II. Erzsébet brit királynő halálát követően táviratban nyilvánított részvétet. Kiemelte, a királynő családja és egész nemzete tartóoszlopa volt.

„Őfelsége II. Erzsébet királynő önzetlen szolgálatával az Egyesült Királyság és a világ modernkori történelmét jelölte meg, példát mutatva arra, hogyan kell a legnehezebb időkben is uralkodói tekintélyt mutatni, egyben szolgálatot teljesíteni. II. Erzsébet királynő minden kihívással bölcsen, feltűnés nélkül, de határozottan nézett szembe, elsősorban a nemzet jólétét szem előtt tartva, ami kivívta alattvalói és számos tisztelőjének hatalmas hódolatát szerte a világon. Családja és az egész nemzet tartóoszlopa volt, amelyet nemzedékeken át neki szenteltek” – írja részvétnyilvánításában Aleksandar Vučić.

Az államfő hozzátette, a kötelességtudat, a nemzet és az állam iránti törődés, valamint a legmagasabb erkölcsi értékek és elvek megőrzése iránti elkötelezettség II. Erzsébet királynő uralkodási időszakának szinonimájává lett.