2024. április 19., péntek

Új villanyrendőrök az új sugárúton

A városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal közlekedésbiztonsági projektjének keretében újabb két szemafort helyeztek el a város egyik újabb, a Pál pátriárkáról elnevezett sugárúton.

Az új villanyrendőrök közül az egyiket az Illír és a Szenteleky Kornél utca, valamint Pál pátriárka (a valamikori Zombori utca nyomvonalán húzódó, sokak által Zombori sugárútkánt ismert útvonalon) sugárút kereszteződésénél helyezték el, a másikat pedig az Ilarion Ruvarac utca és a Pál pátriárka sugárút kereszteződésénél. Az említett kereszteződéseknél az elmúlt időszakban munkálatok folytak a gyalogjárdák és a kerékpárutak rendezésén, egy szintbe helyezték őket a gördülékenyebb forgalom lebonyolítása érdekében.

Újabb két villanyrendőrt állítottak fel a Pál pátriárka sugárúton, hamarosan üzembe helyezik őket (Fotó: Dávid Csilla felvétele)

Újabb két villanyrendőrt állítottak fel a Pál pátriárka sugárúton, hamarosan üzembe helyezik őket (Fotó: Dávid Csilla felvétele)

A villanyrendőröket rendszeres üzemmódba helyezik, így koordináltan, összehangolva működnek majd a sugárúton található többi szemaforral. A városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal projektjének megvalósítása 27.272.432,18 dinárba került, az újításnak köszönhetően most, pontosabban az üzembe helyezés után sokkal biztonságosabban kelhetnek majd át a gyalogosok a szóban forgó kereszteződéseken, és a személygépkocsik is könnyebben kapcsolódnak majd be a forgalomba a mellékutcákból, mint mostanáig. A környéken ugyanis nagyon veszélyes a közlekedés, több baleset történt már az elmúlt időszakban – emlékeztet a tényállásra Dnevnik napilap honlapja.

– A szemaforok elhelyezésével kapcsolatos munkálatokat, a munkaterv szerint, idejében befejezték, csakúgy, mint a környék rendezését, valamint az utómunkálatokat. Az új villanyrendőröket a napokban csatlakoztatják a villanyáram-hálózatra. A projekttel összhangban, a munkálatokat az újvidéki önkormányzat beleegyezésével az Újvidéki Villanygazdaság dolgozói végzik. Minden a terv szerint halad, és amint megteremtik a műszaki feltételeket, a szemaforokat üzembe helyezik – mondták a városi Nagyberuházási és területrendezési Hivatalban.