2024. április 25., csütörtök

Korszerű világítás a Bambi óvodában

Tartományi támogatással fejlesztik az óvodákat Zenta község területén

Korszerű, energiatakarékos világítással gazdagodott a zentai Hófehérke Óvoda Bambi épülete. A felújítások egy részét pályázati forrásból valósították meg, valamint a község is hozzájárult a beruházáshoz. Hétfőn reggel Czegledi Rudolf Zenta község polgármestere, Juhász Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja, Igor Stojkov, a községi képviselő-testület titkára, Birkás Erika kommunális ügyekért felelős tanácstag és Gedošević Valéria, a Hófehérke Óvoda igazgatója társaságában megtekintette az épületet és az új világítást.

A régi neonlámpák helyét energiatakarékos világítótestek váltották fel (Gergely Árpád felvételei)

A régi neonlámpák helyét energiatakarékos világítótestek váltották fel (Gergely Árpád felvételei)

Czegledi Rudolf örömét fejezte ki, hogy fejleszteni tudják az óvodákat és korszerű felszereléssel látják el őket.
– Tartományi támogatással újítottuk fel a teljes világítást az épületben. A beruházás értéke 3.5 millió dinár, melynek kétharmadát a tartomány, egyharmadát pedig az önkormányzat finanszírozta. A fejlesztésnek köszönhetően jobb munkakörülmények között dolgozhat a személyzet, valamint energiát is spórolnak. Az így megtakarított összeget más felújátásokra fordíthatja az óvoda – mondta a polgármester.

Gedošević Valéria hozzátette, hogy második alkalommal pályáztak a tartománynál az energiatakarékos megvilágításra és örömét fejezte ki, hogy pozitív elbírálásban részesültek ez alkalommal.
– Elengedhetetlen, hogy az épületben rendes világítás legyen, a gyerekek és a személyzet számára is egy fontos szempontról beszélünk. A régi neonlámpák nem feleltek meg a követelményeknek, sokat fogyasztottak, ezért végső ideje volt a beruházásnak. Tavaly ennek a pályázatnak köszönhetően a központi óvodát újítottuk fel és természetesen jövőre is szeretnénk a kiírásokon részt venni. A tervek között szerepel a melegkúti óvoda világításának a felújítása, amennyiben lesz rá anyagi keret. Zenta község területén szeptemberben 650 gyermek indult óvodába. Egy picit nőtt a létszám az elmúlt évhez képest és 34 tagozaton folyik az oktatás, amelyből 31 napközis osztály – mondta az igazgató.