2024. április 25., csütörtök

Hét ember meghalt egy vonat és egy autó ütközésekor Kiskunhalas közelében

Heten meghaltak, miután összeütközött egy motorvonat és egy autó hétfő reggel háromnegyed 7-kor Kunfehértó közelében – közölte a Police.hu. Először öt halottról szóltak a hírek, majd a rendőrség utólag kiadott közleménye szerint „a jelenleg is folyamatban lévő szemle során kiderült, hogy a kocsiban – egy Opel Corsában – heten utaztak, és az ütközést senki nem élte túl. Így a történteknek összesen hét halálos áldozata van".

A rendőrség a balesetről azt közölte, hogy az autó sofőrje és négy utasa a helyszínen meghalt. Az elsődleges adatok szerint a vonat utasai nem sérültek meg, a mozdonyvezetőt azonban könnyű sérülésekkel vitték kórházba. A Mávinform azt írta, hogy a baleset egy sorompó nélküli, andráskereszttel megjelölt vasúti átjáróban történt.

A Mávinform korábbi közlése szerint a helyszínelés és műszaki mentés végéig Kiskunhalas és Kunfehértó között nem járnak a szerelvények, pótlóbusz viszi az utasokat. Jelezték, hogy a reggeli, kora délelőtti órákban hosszabb menetidőre kell számítaniuk a Kecskemét és Baja között utazóknak.

A tragikus ütközés után néhány órával újraindult a vonatforgalom Kiskunhalas és Kunfehértó között – közölte a Mávinform hétfőn dél után az MTI-vel. Azt írták: Kecskemét és Baja között fokozatosan, a délutáni órákban állhat helyre a menetrend szerinti vonatközlekedés, addig 10-20 perces késésekkel még számolni kell.