2024. március 29., péntek

Pihenés nyugodt és családias környezetben

Egyre népszerűbb üdülőhely a Holt-Tisza Bácsföldvárnál

A Tisza holtága Bácsföldvárnál a Gyöngyszigeten csendes, állat- és növényvilágban gazdag környezet, ideális üdülőhely. Egy rejtett, talán kevesek számára ismert természeti kincs, amely kiváló alkalmat nyújt a pihenésre és a fürdőzésre is. A híd lábánál kialakított fürdőhelyet a helyiek mellett a környező települések lakosai is szívesen látogatják.

Az óbecsei Lasztovics Orsolya kisgyerekes édesanyaként nagyon szeret ide járni fürödni.
– Kisfiam egyéves múlt és barátkozik a vízzel, lányom pedig ötéves, éppen most tanul úszni. Mivel itt leér a lába a kellemes homokban, ez biztonságérzetet nyújt a számára és nagyon élvezi. Mindig találkozunk ismerősökkel, így még szebb az itt töltött idő. Nem jellemző a nagy tömeg, a terület szépen rendezett, napernyőkkel. Szerintem csak egy kis kávézó hiányzik ide – közölte a fiatal anyuka.

Gulyás Bognár Renáta óbecsei származású, de már nem él szülővárosában. Amikor hazalátogat, mint mondja, családjával mindig eljönnek a holtághoz.
– Szebb és maradandóbb gyermekkori élmények kötnek a Gyöngyszigethez, mint a medencéhez. Mivel a parthoz közel van a gyümölcsösünk, édesapámmal minden hétvégén itt úsztunk, habár akkor még egyáltalán nem volt ilyen szép és rendezett, mint most. Nagy előnye ennek az üdülőhelynek, hogy nem azonnal mélyül a víz, a homokos part pedig még vonzóbbá teszi a strandot, így a fiatalok, a családosok, de az idősebbek is kényelmesen használhatják. Bízom benne, hogy egyre népszerűbb lesz ez a környék, a víz mellett a természet közelsége, a csend és a nyugalom minél több embert fog ide csábítani máshonnan is. Véleményem szerint szükség lenne őrre, mert fontos volna megőrizni a part és a környék tisztaságát, valamint a rendet – fogalmazott Gulyás Bognár Renáta.

A temerini Urbán Izabella is szívesen ellátogat erre az üdülőhelyre, rendszeresen jár ide kikapcsolódni a nyári hőségben. Elmondása szerint számára egészségügyi okok miatt is fontos ez a környezet.
– Mi a férjemmel fiatalkorunk óta imádjuk ezt a területet akár a fürdőzésről, akár a horgászásról legyen szó. Sok barátunknak van itt víkendháza, hétvégénként jártunk ide bulizni, grillezni, később, felnőttként pedig gyerekekkel is jöttünk. Nagyon szép a part, a víz imádnivaló, tiszta és kellemes. Amióta pedig egy kicsit rendbe tették, így még nagyobb a varázsa, tengerre emlékeztet a homokkal és a napernyőkkel. Jó, hogy most már a fák is cseperednek és van hűvös, mert az nagyon fontos a melegben. Igazán kellemes és családias ez a környezet. Számomra ez a hely azért is jó, mert allergiás vagyok. Sűrűbben kellene kaszálni, mert a parlagfű itt-ott itt is felüti a fejét, ettől függetlenül akármikor eljövök ide, abbamaradnak az allergiás tünetek – mondta Urbán Izabella.