2024. április 19., péntek

Zentán is megajándékozták az elsősöket

A zentai önkormányzat az idén is közlekedésbiztonsági csomagokkal kedveskedett a községben működő általános iskolák elsős diákjainak. A csomagokat Czegledi Rudolf, a község polgármestere és Juhász Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja nyújtották át tegnap az iskolákban tett látogatásuk során.

Czegledi Rudolf polgármester átadja a csomagokat az elsősöknek (Fotó: Gergely Árpád felvétele)

Czegledi Rudolf polgármester átadja a csomagokat az elsősöknek (Fotó: Gergely Árpád felvétele)

– Számunkra nagyon fontos, hogy a diákok, akik életükben először önállóan járnak el otthonról, biztonságban tegyék meg az iskola és az otthonuk közötti utat – nyilatkozta lapunknak a polgármester, aki hozzáfűzte, hogy érzésük szerint az ajándékuk nagy segítség a gyermekeknek, hiszen a csomagok tartalma lehetővé teszi számukra, hogy a közlekedés aktív résztvevői legyenek. A csomagokba a biztonsági láthatósági mellény és a közlekedés szabályait tartalmazó kézikönyv mellett különböző apró ajándékok is belekerültek, amelyek úgyszintén a biztonságos közlekedésre tanítják a kisiskolásokat.

Zenta község általános iskoláiban a tavalyi évhez képest nem csökkent az elsős diákok száma, így az idei tanévben is 177, ebből 30 szerb és 147 magyar kisdiák kezdte koptatni a padokat.