2024. március 29., péntek

Elsősöket ünnepelt a Kókai Imre Általános Iskola

Temerinben is átadták a Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási csomagját és az iskolatáskákat is

Csütörtökön reggel az egész országban megszólalt az iskolacsengő, éles hangja minden bizonnyal azokat a gyerekeket töltötte el legnagyobb izgatottsággal, akik az idén először indultak iskolába.

Temerinben 40 csillogó szemű kiselsős ült be az iskolapadba szeptember elsején, előző nap alkalmi műsor keretében fogadták őket a Kókai Imre Általános Iskolában.

A tornateremben megtartott ünnepségen a negyedikesek és a Szirmai Károly MME Rece-fice néptánccsoportja műsorát élvezhették, majd együtt elmondták az elsősök fogadalmát.

Negyven elsős indulhatott iskolába (Fotó: Garbac Sarolta felvétele)

Negyven elsős indulhatott iskolába (Fotó: Garbac Sarolta felvétele)

Ezután az iskola igazgatója, Sziveri Béla kívánt sikerekben gazdag iskolaéveket, majd Urbán Izabella, a községi tanács oktatással megbízott tagja üdvözölte az iskolába indulókat és a szülőket. Kiemelte, hogy az önkormányzat az idén is biztosítja a diákok számára a tankönyvcsomagot, ezzel is segítve a szülőket.

Losoncz Dávid, a Magyar Nemzeti Tanács nevében szólt a szülőkhöz és a gyerekekhez.

– A kiosztásra váró tanszercsomagok és iskolatáskák bizonyítják, hogy a válság és a sok nehézség ellenére sem szakadt meg a támogatás. Ezek a csomagok azt az üzenetet hordozzák, hogy Magyarország Kormánya továbbra is egységben gondolkodik és számíthatunk támogatására a legnehezebb időkben is – mondta Losoncz Dávid, majd kiosztotta a Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási tanszercsomagját, a budapesti Rákóczi Szövetség jóvoltából pedig az iskolatáskát.

A néptáncosok nagy sikert arattak az elsősök körében (Fotó: Garbac Sarolta felvétele)

A néptáncosok nagy sikert arattak az elsősök körében (Fotó: Garbac Sarolta felvétele)

Miközben az újdonsült iskolások a táskájukat próbálgatták, a tanító nénik szólították diákjaikat: Hornyik Mária az I. a, Morvai Szilvia az I. b és Erdélyi Erzsébet az I. c osztály tanulóit, majd elvezették őket a tantermekbe, ahova a szülőket is behívták ismerkedésre, egy rövid megbeszélésre.

Több mint tíz éve annak, hogy a Magyar Nemzeti Tanács Magyarország Kormányának, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának a támogatásával, valamint a Bethlen Gábor Alap közreműködésével folyamatosan hozzájárul a tanévkezdéshez, jelentősen megkönnyítve az elsőbe indulók szüleinek anyagi terheit. A csomagot az idén is szakemberek állították össze, füzeteken kívül gazdagon felszerelt tolltartó, betűkirakó, metalofon, vonalzókészlet, vízfesték, olló, gyurma, kollázspapír, zsírkréta, ragasztó, tempera, ecsetek, rajzblokk, filctoll, abakusz, sok kis füzet, tornazsák, ugrálókötél, Gőgös Gúnár Gedeon, egy Mézeskalács és írásvezető is volt a csomagban.