2024. április 25., csütörtök

A híd, amely (nem)köt össze

Újabb problémára hívta fel a figyelmet a kritikus tömeg megmozdulás

Újvidék a kerékpárosok számára egy rendezett és lehetőségekkel teli helységnek számít ugyan, de messze nincs minden probléma elhárítva. Az Újvidéki kerékpáros kezdeményezés legutóbbi kritikus tömeg megmozdulásán arra hívta fel a városvezetés és a polgárok figyelmét, hogy miközben egyre többen választják a kerékpárt közlekedési eszközként, a Szabadság hídon továbbra is életveszélyes kétkerekűvel áthaladni – nincs rajta kijelölt kerékpárút.

(Fotó: Diósi Árpád felvétele)

(Fotó: Diósi Árpád felvétele)

A több ezer résztvevőt megmozgató felvonulások iránt a polgárok és az autósok nagy része is szimpátiával fordul annak ellenére, hogy lassítsák a személygépkocsi-forgalmat.

A kicsik és idősek számára is érdekes megmozdulás résztvevői legutóbb a Limáni parkból indultak, majd áthaladtak a Stefán despota sugárúton, a Razzia áldozatai rakparton, a Makszim gorkij utcán, a Ribnikar fivérek utcán, a Futaki utcán, az Európa sugárúton és a Lázár cár sugárúton, végül a Felszabadulás sugárúton keresztül érkeztek vissza a Limáni parkba. A kritikus tömeg megmozdulást minden hónap utolsó péntekén tartja meg a z Újvidéki kerékpáros kezdeményezés, hangulatfotóink a legutóbbi összejövetel során készültek.