2024. április 25., csütörtök

Nyolc magyar kisdiák

A kúlai Petőfi Brigád Általános Iskolában fogadták az elsősöket

Kedden délelőtt ünnepélyesen köszöntötték az elsősöket a kúlai Petőfi Brigád Általános Iskolában. Az idén ebbe a tanintézménybe összesen 70 kisdiákot írattak be a szülők, közülük nyolcan tanulnak magyar nyelven. A magyar tannyelvű osztályt Vojcsena Mária tanítónő vezeti.

Az alkalmi műsort az iskola harmadikos diákjai készítették. Az elsősöket először Pozsár Csaba, az intézmény igazgatója köszöntötte. Elmondta, hogy az elkövetkező nyolc évben az iskola lesz a második otthonuk, ahol mindent megtesznek azért, hogy a most iskolába induló diákok gyorsan beilleszkedjenek az itteni közösségbe.

Az igazgatót követően Damjan Miljanić, Kúla község polgármestere ünnepi beszédében kiemelte, hogy a kisdiákok életében ma egy új fejezet kezdődik:

− Örülök annak, hogy mindenki, aki ebbe az intézménybe beiratkozott, eljött az ünnepségre. Még túl kicsik vagytok ahhoz, hogy megértsétek, milyen fontos ez a lépés, de a képzés megszerzése során látni fogjátok, hogy mit jelent az oktatás, és hogy ez az egyetlen módja annak, hogy elkötelezett munkával és tanulással valóban sikeresek legyünk az életben. Ez egyenes, és az egyetlen helyes út. Az iskola, a tanárok és az önkormányzat azért van itt, hogy segítsen, és szebbé tegyük az iskolai tartózkodást és az itteni környezetet. Ezen munkálkodunk minden évben, így az előttünk álló időszakban is – fogalmazott Damjan Miljanić.

Az ünnepi fogadáson a polgármester mellett a kúlai önkormányzati hivatalból jelen volt Valka Károly polgármester-helyettes, Dragana Dević, a társadalmi tevékenyégekkel foglalkozó osztály vezetője, valamint Straninja Paravnina polgármestersegéd is.

A műsor után a kis elsősök először a tanító nénivel és az osztálytársakkal ismerkedtek, a tanteremben pedig kellemes meglepetés várta őket. Valka Károly, polgármester-helyettes ugyanis ajándékot adott át az önkormányzat nevében.

− Az iskola mindent megtesz azért, hogy jól érezzétek magatokat, kellemes környezetben tanuljatok, és hogy az iskolát magatokévá tegyétek. Az önkormányzat az idén először ajándékoz füzeteket és könyveket nektek, később további meglepetések is lesznek, ezáltal egyúttal segítjük a szülőket az iskolakezdésben – mondta Valka Károly.