2024. március 29., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Újra elvéreztek a Kékek

A Premier League új szezonja során már másodszor szaladt bele vereségbe a Chelsea, ráadásul ismét kellemetlen módon, hiszen a Leeds után a Southampton is olyan ellenfélnek számít, amelyet kötelező lett volna megvernie Thomas Tuchel legénységének, ha a bajnoki címért akar versengeni. A Kékek viszonylag hamar vezetést szereztek, amikor Sterling fejezett be (23.) egy gyors támadást. Hamar fordulatot vett azonban a mérkőzés menete, hiszen percekkel a vendégek beköszönése után Lavia akasztott be hatalmas bombát húsz méterről Mendy jobb alsójába (28.), majd nem sokkal az első félidő lefújása előtt a tizenhatosban labdához jutó Armstrong vágta be a játékszert védhetetlenül. A sikerrel a Szentek megtartották számukra kedvező helyüket a középmezőnyben, a Chelsea viszont borzalmas korai mérleget vonhat, hiszen az eddig megszerezhető 15 pontból mindössze 7-et gyűjtött be.

A Chelsea nem bírt el a Szentekkel (Fotó: Beta/AP)

A Chelsea nem bírt el a Szentekkel (Fotó: Beta/AP)

Az angol focihoz kapcsolódó hír, hogy Sergio Reguilon és Harry Winks távozott a Tottenhamből. A spanyol hátvéd az Atletico Madridhoz került egy idényre kölcsönbe. A Real Madrid akadémiáján nevelkedett, 25 éves játékos 2020-ban került a londoni klubhoz, amelynek színeiben két szezon alatt összesen 67 meccset játszott. Reguilon feladata a Nottingham Foresthez ugyancsak kölcsönbe távozott Renan Lodi pótlása lesz az Atleticónál. Az angol középpályás, Winks a Sampdoriához került egy idényre, szintén kölcsönbe, ám a genovai egyesület az idény végén végleg megvásárolhatja. A futballista a Spurs saját nevelésű játékosa, 203-szor lépett pályára a csapatban.

Hétközi fordulót játszanak a Serie A-ban is, ahol kedd este máris három topcsapat lépett fel. A címvédő Milan a Sassuolo vendégeként botlott gól nélküli döntetlennel, a Roma és az Inter viszont három-három gólt vágva nyert két frissen feljutott csapat, a Monza és a Cremonese ellen.

A Paris Saint-Germain közben leigazolta a Napolitól a spanyol válogatott középpályást, Fabian Ruizt, aki öt évre írt alá a Szenteknek. Az üzlet anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra, de sajtóinformációk szerint a PSG 21,5 millió eurót fizetett a játékosért. A 26 éves, 15-szörös válogatott az előző idényben 7 góllal és 5 gólpasszal járult hozzá a Napoli harmadik helyéhez az olasz bajnokságban.

Angol bajnokság, az 5. fordulóban: Crystal Palace–Brentford 1:1, Fulham–Brighton 2:1, Leeds–Everton 1:1, Southampton–Chelsea 2:1. Az élcsoport: Arsenal (–1) 12, Manchester City (–1), Tottenham (–1) és Brighton 10 pont stb. Olasz bajnokság, a 4. fordulóban: Sassuolo–Milan 0:0, Roma–Monza 3:0, Inter–Cremonese 3:1. Az élcsoport: Roma 10, Inter 9, Milan 8 pont stb. Szerb Szuperliga, a 9. fordulóban: Vojvodina–Radnički (N) 3:0, Novi Pazar–Spartacus 2:0, Napredak–Mladost (Ú) 1:0. Az élcsoport: C. zvezda, Novi Pazar 18, Vojvodina 16 pont stb.