2024. április 26., péntek

Mićović: Az áremelések ellenére is több üzemanyagot fogyasztunk

Tomislav Mićović, a Szerbiai Kőolajvállalatok Egyesületének elnöke közölte, hogy a magas üzemanyagárak tendenciája még hosszú ideig folytatódik – írja a 021.rs hírportál. Mićović felhívta a figyelmet arra, hogy a drágulás ellenére az üzemanyag-fogyasztás hazánkban és a régióban is magasabb a tavalyinál.

Kiemelte továbbá, hogy nincs ok hiánytól tartani, mert minden szállítási nehézség ellenére van elegendő üzemanyag a benzinkutakon. Mićović kifejtette, hogy egyes országok az üzemanyag árának csökkentése érdekében lemondtak a fiskális bevételekről, de az árak a végrehajtott intézkedésektől függetlenül továbbra is magasak, és meggyőződésének adott hangot, hogy hosszabb ideig ilyen magasak is maradnak.

– Az áremelés határait minden ország egyénileg határozza meg. Az üzemanyag ára minden országban jelentős részben tartalmazza az állami adót, nálunk valahol 43 százalék körül mozog ezen üzemanyagárak mellett. Csak a fiskális adók áthelyezésével csökkenthető az üzemanyag ára – fogalmazott Tomislav Mićović.