2024. március 29., péntek

Vibe Factory Újvidéken

Október 12-e és október 23-a között tartják meg az első Vibe Factory Gaming Show-t Újvidéken.

Az országban is újdonságnak számító rendezvény programját kedden ismertették az Újvidéki Vásáron megtartott sajtótájékoztatón, ahol többek között jelen volt Milorad Radojević, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja is. A Vibe Factory rendezvényt a legmodernebb sztenderdek alapján tartják majd meg októberben, és már most is nagy az érdeklődés iránta.

– Örülök, hogy Újvidéken egy ilyen jelentős eseménynek adhat otthont őszre, megérdemeljük ezt, hiszen a tartományi székváros a nem hivatalos IT-fővárosa az országnak. Nagyon fontos és jól működő vállalatok tevékenykednek itt. Szeretnék gratulálni a szervezőknek, kiváló ötletnek tartom a Vibe Factory-t, önkormányzatunk örömmel segít megvalósítani a projektet. Biztos vagyok abban, hogy nagyon sok pozitív hozadéka lesz az eseménynek. Először is, a fesztiválnak edukatív jellege van, aminek köszönhetően sokan megismerkedhetnek az IT-szektor ezen részével. A játékipar világszerte nagyon népszerű, fontos gazdasági tényező. Újvidék számára minden nagyobb rendezvény idegenforgalmi szempontból is nagyon fontos, a szóban forgó Vibe Factory is minden bizonnyal sok külföldi és hazai vendéget vonz majd a tartományi székvárosba. Még sohasem rendeztünk hasonló fesztivált Újvidéken, de már most arra törekszünk, hogy hagyományossá váljon – jelentette be Radojević, majd hozzátette: a Vibe Factory kiváló alkalmat nyújt a családok számára ahhoz, hogy közösen ellátogassanak az Újvidéki Vásárra.

Olga Ješić, a Vibe Factory igazgatója hangsúlyozta, hogy a játékipar világszerte egyre erősebb és népszerűbb, több milliárd dollár forgótőkével működik, ezért nagyon jó döntés volt, hogy Újvidéken is részt vegyen benne.

– Az Újvidéki Vásáron 3 teremben, 10.000 négyzetméteren szervezzük meg a rendezvényt, több mint 100 külföldi résztvevővel. Lesznek műhelymunkák, konferenciák, kerekasztal-beszélgetések. Várhatóan több mint 50.000 vendég látogat majd el a rendezvényre, akik ki is próbálhatnak majd számos játékot, versenyezhetnek, és ajándékokat nyerhetnek – mondta Ješić.