2024. április 16., kedd
KREATÍV PERCEK

Fókusz a konyhára

Segít a lakberendező!

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem tudja, hogyan fogjon hozzá.

Az alábbi ház teljes átalakuláson esett át. A nyílászárók cseréje is megtörtént közben, és néhány fal mozgatására is szükség volt. Elsőként a konyhát mutatom be.
A helyiség 4X 4,5 méteres méretekkel bír. Egyik falán kijárat van a balkonra, a másik fal a nappali szobával való kapcsolatot szorgalmazza.
Az aránylag nagyméretű konyhát L alakban terveztük, melynek közepére konyhaszigetet is beiktattunk, ezáltal a reggelizésnek is helyet adtunk itt.
Az L alak első része egy tárolásra is alkalmas, mennyezetig érő bútor, melynek a harmadik részébe beépítik a sütőt és a mikrosütőt is. A magas bútorok mellé egy kisebb szabad munkapultot terveztünk, majd az indukciós főzőlapot és a fölötte elhelyezhető páraelszívót.

A pult sarkában az alsó és felső bútorok között a kávéfőző is megtalálja a helyét. A jobb oldali részen, a magasan elhelyezett ablak alatt, amely a ház hátsó részét alkotja és a szomszéd udvarra néz, helyeztük el a mosogatót és a mosogatógépet. Mellé egy fiókos rendszert terveztünk, hogy közel legyen a mosogatós részhez az evőeszköz-tároló. A sor végére helyeztük a hűtőt és a mélyhűtőt.
A konyhasziget edények tárolására alkalmas nagyobb fiókokat tartalmaz. Mellé bárszékeket terveztünk, felette pedig három csillár biztosítja a központi, ám fókuszált világítást.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.