2024. március 29., péntek

Színes és figyelemre méltó repertoár

Az Újvidéki Színház szeptemberben megkezdi 49. évadát. A múlt évadot két bemutatóval zárták, az Amikor Isten hasba rúg és a Láthatatlan kölykök című előadásokkal. Ezek az előadások is repertoáron szerepelnek az új évadban.

A meglevő produkciók mellett új előadásokkal készül a társulat az előttünk álló évadban. Október elején elsőként Benyovszky – a szabadság szerelmese című musical bemutatóját tekintheti meg a közönség. Az előadást Garajszki Margit budapesti rendező állítja színpadra, Nagy Tibor Magnus zenéjével és Bradányi Iván dalszövegeivel. Benyovszky Móric szerepében pedig Kőrösi Istvánt láthatjuk majd.

Februárban az ógörög múlt és közép-európai jelen találkozik majd az újvidéki színpadon, ugyanis Romano Nikolić horvát színész-rendező Antigonét idézi a nagyérdemű elé vadonatúj ruhában. Áprilisban Táborosi Margaréta a Šopalović-féle vándorszínházat adaptálja színpadra. Májusban pedig Verne Gyula Nemo kapitány című regényét dolgozza fel Klemm Dávid, Erős Ervin, Lénárd Róbert és Puskás Zoltán